Sunday, April 27, 2014

Matrikulasi 2014

Assalamualaikum

So yeahh sebenarnya nak post pasal matrik ni dari semalam lagi tapi asyik lupa je. Maklumlah otak makin karat sejak tak sekolah dah nak dekat 5 bulan ni kan. Sudah lah makin tepu, makin banyak disaluti lemak lemak degil sebab makan main sumbat takde tapis-tapis lagi. Dah beso lah katakan jahh oi.

Maka aku pun suruh lah cik abang azam tu check kan matrik sebab i mana ada kredit you. Pokai je memanjang nak mengharapkan berapa keping je duit biru dalam purse tu memang tak lah kan. Web pun tak leh bukak lagi. So dia yang kene jadi slave aku check kan. Hahahaha. K tak lawak.

Bila dah kat web boleh bukak, buntang mataku bagaikan ikan buntal atau sari yanti mata lolok. Like, seriously?

SELANGOR WEHHH. Jauh lah gila pak diaa. Selangor weh selangor. Kenapa tak Johor ke Melaka? Kenapa kenapa? Banting pulak tu. Sob Sob. Gedik tak aku. Tapi even jauh pun, aku dah set dalam minda kalau boleh aku nak masuk matrik.

Sebenarnya macam ni, katakan lah kalau aku result upu aku dapat buat Asasi, aku tolak matrik. Tapi kalau aku tak dapat Asasi macam yang aku nak, aku AKAN amek matrik. Nak tebus kekalahan masa lalu katakan. Malu dho kalah. Tapi matrik kene struggle habis habisan. Ramai tak percaya aku boleh buat ke tak kat sana nanti. Haihh susah bila hilang kepercayaan bila dah kalah suatu benda ni. Nak tak nak kita kena lah cari jalan nak raih kepercayaan tu balik kan? Okay dah melalut pulak.

So apapun, kita tetap kene tunggu result upu dulu. Apapa yang jadi, ada hikmahkan? Just trust yourself.

Friday, April 25, 2014

50 Random Question

1. Are you satisfied with the way your life is right now?
-honestly, no.

2. Do you drink enough water?
-Yes, i guess so.

3. When was the last time you ate at Burger King? 
-I never had a chance to eat Burger King.

4. Do you prefer the beach or the mountains?
-Both

5. How do you usually feel when you wake up on a morning?
-"I want to go back to sleep"

6. Would you rather take someone on a date, or be taken on a date?
-Hehe I guess both?

7. When was the last time you wore high heeled shoes?
-On March when I'm hanging out with my girlfreinds and my feet hurts like hell.

8. Vodka or wine?
-Plain water please.

9. How often do you cry?
-Countless of time. Especially when I want to go to sleep.

10. Ever had a crush on a teacher?
-Yes, when I was in Form 2. I kinda have a crush with a practical English teacher at school.

11. Can you wire a plug?
-Nope

12. Do you wear socks to bed?
-Sometimes when it was too damn cold.

13. What is currently bugging you?
-My SPM result :(

14. YOUR DREAMS/ASPIRATIONS/GOALS 
-I just want to get married, have my own family, in a small but a vintage modern style house in the quiet and calm place. I want to be a great baker, have my own cute bakery shop. And I want to serve and pay the kindness of my parents with everything that they want as they had raised me up till now.

15. Δ    Four selfies



16. Forget one event in your life which would you choose?
-Forgotting all my friend's face expression when they got their straight A's result as it keep haunting me everynight and becoming my worst nightmare.

17. Think of your oldest friend. If you met them now do you think you would still become friends?
-I hope so. I really miss them.

18.Imagine it is a dark night, you are alone, it is raining outside, you hear someone walking around outside your window. WHO do you wish was there with you?
-Azammuddin? Mwehehe

19. Have you ever sang in front of a crowd?
-If it was a Happy Birthday song, then yes.

20. Who was the last person who called you?
-My father.

21. Do you call it fall or autumn?
-Idk

22. Are you an emotional person?
-A very very emotional person. But I can hide it sometimes.

23. It’s 2 in the morning and you get a text message, who is it most likely from?
-UMobile. Hm I wish it was him.

24. How late did you stay up last night and why? 
-Till 2pm because I'm busy sketching and doodling while waiting for him to text.

25. Do you want to be in a relationship this year?
-I already in a relationship with the one I love.

26. Name 5 people who are famous who you find attractive.
-Tony Stark? I don't know his real name actually.
-Nazihah Anuar
-Annatasya (Monkey Disease)
-Izzue Islam
-Sari Yanti

27. What's the most physically painful thing you've ever experienced? 
-I'd my broken arm when I was eighth.

28. tick
Appearance 
 I am shorter than 5′5″.
 I have many scars.
 I tan easily.
 I wish my hair was a different color.
 I have friends who have never seen my natural hair color.
[] I have a tattoo.
 I am self-conscious about my appearance.
[] I’ve had/have braces.
 I’ve been told i’m attractive by a complete stranger.
[] I have more than two piercings.
[] I have/had piercings in places besides my ears.
29. Where is the shirt you are wearing from?
-My Grandmother

30. Does anyone hate you?
-Of course, even if they don't said that but I know.

31. Do you have any empty alcohol bottles hidden somewhere in your room?
-No

32. Do you like watching scary movies?
-Yes. Eventhough I'm such a coward person.

33. Do you want your tongue pierced?
-NEVER. I love my taste bud dude.

34. Have you ever dyed your hair?
-Yes, but only once.

35. What talent do you wish you’d been born with?
-I wish I could sing well.

36. Is there anyone you can tell EVERYTHING to?
-Muhammad Azammuddin. He understand me more than I can understand with myself.

37. Share a song that takes you to a certain memory in the past:
-Tentang Bulan. It reminds me with my Dorm 3.

38. Do you sing in the shower?
-Almost everytime I want to take my bath.

39. Do you ever wish you were someone else?
-Most of the time.

40. What are your biggest insecurities?
-Someone will judge me based on my past.

41. Favorite band?
-Linkin Park

42. Post a haiku based on your life.
-I like to eat,
I like to sleep.
That's me.

43. What color is the paint on your bedroom walls?
-White

44. What was the scariest moment of your life?
-Watched "Conjuring" at the cinema.

45. Submit a photo of you and one of your bestfriends

46. Do you have any “rules” about food?
-No. As long as it halal I will EAT it.

47. What are the last four digits in your cell phone number?
-2174

48. How can I win your heart? 
-Buy me a good food.

49. Give me the first thing that comes to mind when you hear the word:heart.
-BREAK

50. People you miss the most and their photos
-Dorm 3 Farahin, Eza, Fiza, Sharmin, Ummu

-Syafie-ians

-Azammuddin




Friday, April 11, 2014

Apa Aku Nak Jadi

Assalamualaikum

Wahh cam acacah gempak gitu tajuk aku. Tapi memang betul pun. Andai lah ada yang bertanya, 'siapa yang dah besar tak tahu nak jadi apa?' pastinya aku angkat tangan dengan penuh bersemangat sambil terlompat-lompat. Bukan apa, eksaited ada geng. Haha tapi serius dho *masuk mood suram balik*. Aku tak tahu apa cita cita aku, meaning aku tak tahu apa nak jadi.

Masa kecik-kecik dulu adalah jugak berangan nak jadi doktor gigi. Dentistry lah kan. Lama jugak aku bercita-cita sebegitu ecewaah. Lepastu masuk Form 4 guwa blur balik. Patu dengar cerita Ikhwan kata nak jadi interior designer, maka aku pun kata kalau dapat satu company dengan dia kan bagus. Berangan je lah lebih. Pastu blur balik. Sampailah dah habis sekolah sampai dah dapat result spm pun. Result takleh sebut banyak kali nanti banjir bhahaha. Bila tengok macam tu, lagi lah bertambah termenungnya aku.

Aku try korek korek dalam hati minda semua tak jumpa apa yang sebenarnya guwa nak jadi. Ayat madah pujangga lebih an aku tahu. Aku admitlah seni tu memang aku minat, tapi setakat doodling tu semua tu bukannya serius just for fun gitteww katako.

Engko nengok je ah apa yang aku pilih ni kat upu


Aku pun tengok semua benda ni macam takde perasaan je. Aku tak tahu lah kenapa. Aku rasa kalau orang yang  bekerjaya nengok aku mesti kata, 'eii budak takda wawasan kesiaannnn' memang guwa carik carik kulit badan dia guna garpu. Kejam pun lantak lah. Aku kene pergi kem motivasi ni rasanya kut. Ye ye je seh. Haihhhh kenapalah 2014 sentiasa kejam dengan aku.


p/s: handphone tk berapa pintar aku retak dan dah arwah. sesiapa yang boleh bayarkan internet guwa kat rumah dengan bagi guwa Iphone 5s or Iphone 6 guwa kahwin sama lu. 

Wednesday, April 2, 2014

Assalamualaikum.

Firstly aku nak cakap bersyukur sangat-sangat dah masuk bulan April *tarik tisu hembus hingus* seriously, aku teramat lah sangat lah bersyukur sebab Mac yang ku benci telah tiada. Hm serius dho dah berapa ribu riban kali aku meng fcuk fcuk kan bulan tu disebabkan semua benda teruk yang jadi.

20 mac dah lama lepas. Hari yang menyedihkan. Serius, tak pernah rasa teramat sedih kecewa gila macam hari tu. Bila amek result kat tangan, terus terpandang Ajam kat tengah dewan and yes aku bla lalu pintu tepi lepas lempar sebijik senyum yang tak berapa nak jadi tu. Adegan kejar mengejar berlaku macam cerita kabil kusyi kabil gam bersaksikan ayah Ajam *serius yang tu aku malu* tapi aku tetap dengan ke-dono-an nya sebab dalam otak aku masa tu cuma ada satu benda 'toilet, toilet'. Dah boleh bayangkan apa jadi dalam toilet tu. Haha

Then keluar, terus cover senyum. And aku tetap senyum bila ada yang tanya 'dapat berapa' walaupun aku rasa macam nak bagi sedas dua penumbuk dengan terajang kat diorang. Semua orang lepastu cakap takpe, okay lah tu bla bla bla bla ayat basi yang selalu ada cam citer kat tv1 tv2 tu. Wa tak lut bhai.

Dah berapa hari lepas tu kira okay lah boleh jugak terima kenyataan apa yang jadi semua. Bayangkan lah bila orang tanya, kawan kau satu dorm berapa A? Anak cik dewan makan berapa A? Tu kawan rapat kau dalam kelas yang laki tu berapa A? and tak dilupakan, pakwe kau berapa A? I ken dai youknow camni punya down. Dengan perpisahan sementara selama hampir sebulan, result spm pulak macam ni. Down memang down tapi takkan aku nak bunuh diri pulak wakakaka aku still nak kahwin okay. Haha

Lepas tu amek lah cara sendiri baca blog orang orang dulu yang senasib baru lah ada macam motivasi sikit bila tengok diorang tetap berjaya dapat dekan tiap semester even result spm lagi K.O dari aku. Masa tu ada lah rasa insaf bersyukur. Maybe rezeki aku bukan kat sini. Ada lagi kat tempat lain. Kan? *ayat motivasi utk diri sendiri haha*

Apapun, walaupun aku kekadang ada menyampah orang pujuk *fakta aku bukan suka dipujuk* haha aku tetap nak terima kasih banyak-banyak sebab bagi aku semangat balik. Din, Anep, Danish, Ajam, Parent aku, sesiapa je lah kan terima kasih banyak-banyak. Kita compete lagi nanti eh kat U. Yeahh aku kalahkan korang nanti biar korang melutut merayu kat aku mwahahahaha *jangan tiru ancaman ini*

So, okay itu jelah. Bye.