Monday, December 30, 2013

On The Phone -Sheila On 7


I was far away from home
doing what i love and like to do
but these feelings come out of nowhere
I feel so bored and tired of it now

suddenly the phone rang
it was you and me we spoke and laughed
yeah we had so much fun on the line
its unforgettable i so memorable

I’ve been loving you since the first time
an hour conversation on the phone
so I wanna thank you
for filling the emptiness in me
its you who I`ve been dreaming of
I`ve been loving you since the first time
on the phone

suddenly the phone rang

we’d met before but only few words came out of you
I never thought that i could make you mike

suddenly the phone rang
it was you and me we spoke and laughed
yeah we had so much fun on the line
its unforgettable i so memorable

I’ve been loving you since the first time
an hour conversation on the phone
so I wanna thank you
for filling the emptiness in me
its you who I`ve been dreaming of
I`ve been loving you since the first time
on the phone

since the first time on the phone
it`s you in my past my present and my future
since the first time on the phone
it`s you in my past my present and my future

I’ve been loving you since the first time
an hour conversation on the phone
so I wanna thank you
for filling the emptiness in me
its you who I`ve been dreaming of
I`ve been loving you since the first time
on the phone

since the first time on the phone
it`s you in my past my present and my futureSeberapa pantaskah kau untuk kutunggu
Cukup indahkah dirimu untuk s’lalu kunantikan
Mampukah kau hadir dalam setiap mimpi burukku
Mampukah kita bertahan di saat kita jauh
Seberapa hebat kau untuk kubanggakan
Cukup tangguhkah dirimu untuk s’lalu kuandalkan
Mampukah kau bertahan dengan hidupku yang malang
Sanggupkah kau meyakinkan di saat aku bimbang

Celakanya

Hanya kaulah yang benar-benar aku tunggu
Hanya kaulah yang benar-benar memahamiku
Kau pergi dan hilang kemanapun kau suka
Celakanya

Hanya kaulah yang pantas untuk kubanggakan
Hanya kaulah yang sanggup untuk aku andalkan
Diantara pedih aku slalu menantimu

Mungkin kini kau t’lah menghilang tanpa jejak
Mengubur semua indah kenangan
Tapi aku slalu menunggumu di sini
Bila saja kau berubah pikiran

Friday, December 20, 2013

HB

Assalamualaikum dan hai

hari selasa lepas i keluar tau you dengan you-know-who-he-is. haha setakat round hutan bandar je lah. pepagi tu tiba larkin. takdelah pagi mana aku rasa ayam pun kalau mengeram dah siap menetas dah. sebab pagi tu pergi Maybank dulu buat kad. So lame me buat kad bank pun first time okay yang ni seumur hidup. Tapi leceh dalam sejam jugak habis. Sebab nya dia scan jari aku still tak dapat-dapat. Ibu jari kanan nak dekat dua kali yang ibu jari kiri pulak 5 6 kali gitu. Tak ke gila. Aku punya lah fikir bila masa lah aku ni kikis kulit aku sampai tak dapat scan langsung. At last dapat jugak. Alhamdulillah tak perlu aku nak duk tercongok kat bank tu buat muka cekodok penyek je.

Lepas dah pom pang pom pang kejadah settle semua terus gerak larkin. Tibanya disana terus kuserbu Mcd dimana si dia sedang menunggu. Aku pandang muka meja. Meja pandang aku. Meja okay bukan mamatnya. Kosong. Maknanya dia belum makan lagi. Yes boleh ajak melantak. Sampai dah duduk tercongok then memasing blur.

'Nak pergi mana eh?'

See. Takda hala tuju kan kitorang. Berbual lah borak-borak dulu sementara menanti idea nak pergi mana tu. Padahal masa tu perut dah grukk grukk bunyi dia macam tenga garu-garu lapisan dinding kulit perut aku. Tahan je lah dulu. Kejap lagi kejap lagi. Then dekat setengah jam jugak. Frustated punya pasal terus turun dengan takda hala tuju. Yang si azam nya dah risau kut aku ni dah nak balik ke apa sekejap betul jumpa. Padahal aku nak beli topup je pun. Aisehh. Lepak-lepak lah dulu sekali lagi depan bas tu. Then ada lah si promoter MyTeksi punya application ni datang menawarkan segala. Kengkunun interview lah tu yang tak boleh blanya cakap aku adik Azam sebab muka sama. Ohmengg. Maka aku pun menjayakan lakonan si adik tu dengan baiknya sambil panggil azam tu Abang. Yang si promoternya ni duk percaya lah tapi sebok benor promote application tu.

Yang berminat tu boleh lah download for free MyTeksi ni sama ada melalui App Store, Google Play, ataupun Windows Store. Yang menariknya korang boleh tahu ada berapa banyak teksi sekeliling korang yang boleh dipilih berserta dengan identiti pemilik teksi tu. Dan dan dan korang boleh tahu anggaran harga tempat yang nak dituju tu dengan berapa lama lagi teksi tu nak datang jemput korang. Haa menarik bukan. Senang betul hidup kalau macam ni. So kalau berminat tu boleh lah download sekarang ye.

Okay berbalik pada cerita tadi.

Bila dah decide aku dan si mamat itu pun nak pergi cs lah kengkunun. Naik-naik bas je terus lah duduk. Bila dah sampai otw to Hutan Bandar baru lah azam cakap,

'Taknak pergi sini ke?'

Aku tengok sekeliling. Haah eh. Lama tak jejak kaki kat sini. Then kitorang pun turun. Disebabkan azam nya ni last datang hutan bandar ni entah darjah berapa entah terpaksalah aku guide dia. Macam pemandu pelancong pun ada. Aku bawak dia makan kolok mee. Mee yang paling aku suka. Yang sedihnya kolok mee dah habis. Huwaa padahal baru pukul 12 time tu. Order je lah Char mee. Sedap jugak. Seronok tengok azam makan. Tapi dia tak habis. Aku yang habis semangkuk. Sekarang ni siapa perempuan nak diet-diet ni. Haha


jeng jeng jeng ni lah char mee.

Dah makan kenyang-kenyang tu maka bermula lah ekspedisi menjelajah hutan bandar. Sumpah seronok. Sebab maybe lama tak pergi sini so aku ni nyebok lah nak try satu-satu playground yang ada kat situ. Seronok wehh tak terucap. Nasib baik harini pakai casual je so senang aku nak panjat apape. Hee so sekarang ni kau hadaplah gambar-gambar kat bawah ni ye. Okay babai semua

muka eksaited

tenga panjat besi yang macam spider web tu

Azam badang. puihh

sesi memberi ikan yang kebulur ni makan

thanks for today my dear.

by the way, happy monthsary 1 year 1 month.

Monday, December 16, 2013

Dah kerja

Assalamualaikum and hai hai hai hai.

Hai. Lamanya tak update aku ni. Post yang lepas kan aku ada update pasal #Part1 It's gone tu kan. Hee yang #Part2 tu nanti lain kali sambung boleh eh. Lagipun bulan 12 ni belum habis lagi. Nanti-nanti jelah sambung.

Sekarang ni nak cakap, I dah kerja tau youu. Dah 6 hari dah start kerja sebenarnya lah. Salesgirl kat phoneshop dalam Tesco Desa Tebrau tu. Okaylah kerja sana. Tak banyak kerja sangat. Just jalan-jalan sampai kau rasa kaki kau nak patah then kau duduk lah kejap pastu jalan-jalan lagi. Main handphone display tu ke nengok tibi ke.  Haa itulah kerja aku setiap hari. Bila ada customer nak beli sim umobile atau celcom or nak beli handphone baru lah aku ni rasa macam pekerja. Mesti dalam pikiran masing-masing kata 'wahh senangnya kerja camtu jenjalan je'. Salah tu dik. Sebenarnya bukan mudah kerja salesgirl aka promoter tu. Kau kene pandai speaking, amek hati customer. Kalau tak kene cara, dia akan bla macam tu je.

Yang customer datang ni pulak macam-macam perangai. Baik daripada baby yang still 'uweekk uweekk' tu lagi sampai lah ke baba nyonya yang dah terbongkok-bongkok tu. Macam-macam gaya macam-macam perangai. Aku okay lagi bila customer datang nak tanya then beli terus barang tak kesahlah cover phone ke apa ke. Yang paling aku kene prepare bila customer yang datang bukan untuk membeli. Tapi just nak test kita macam mana handle customer. Bukan calang-calang orang ni. Okay lah macam contoh semalam kut, kalau tak silap. Ada sorang customer ni datang, then pakcik ni pun bertanya,

'Dik, ada jual handsfree untuk phone tak?'

'Ada encik, tapi kami cuma ada dua jenis je sekarang ni'

'Ohh kalau yang ni boleh guna untuk iphone tak dik?'

'Boleh rasanya, entahlah kejap eh saya panggil kawan jap'

*kak yang baik tu pun datang*

'Ye encik ada yang saya boleh tolong'

'Tak, saya cuma nak tanya kalau iphone boleh tak pakai handsfree macam ni?'

'Ohh kalau iphone takde bluetooth. So tak boleh sebab iphone cuma compatible dengan aksesori yang khas untuk iphone saja'

'Ohh maknanya tak boleh lah ni?'

'Tak boleh lah. Kalau encik nak encik kene cari yang hanya untuk iphone sahaja'

'Ohh terima kasih lah dik. Bagus lah adik. Saya salute. You banyak tahu pasal ni. Bagus lah. Its a compliment to you lah dik. Okay pakcik pergi dulu. Thank you'

Then pakcik tu pun bla macam tu je selepas memuji akak tadi. Aku kat sebelah memang kaku diam je lah. See manusia yang datang ni cuma nak bertanya je bukannya nak membeli. Haihh nasib baik lah aku ni baru lagi. Pening lah. So kalau korang yang ada datang tesco tu kalau pergi phoneshop kalau datang wajib beli okay. Jangan banyak soal. Haha kayy gurau je. Esok aku cuti. Ingat nak keluar buat kad bank alang-alang tu nak dating sekali. Cehh kalau si mamatnya free lah. Haha kayy babai semua. Ada masa jenguklah saya di Tesco Tebrau. Hihi

 azam yang selalu terlebih risaukan orang. hee

Monday, December 9, 2013

#Part 1 It's gone

Assalamualaikum

Alhamdulillah. SPM dah habis huyeaahh. Rasa cam terlambat je an kalau aku nak terkinja-kinja ala-ala beruk mokyeh sekarang ni. Well, maka dengan itu berakhirlah zaman persekolahan aku yang kebabomm punya gempak tu. Ahh kau yang buat muka tu senyap je lah aku bagi penampau karang. Tahu lah engkorang ada yang tak habis sekolah lagi. Padan muka. Tapi, seriously aku cakap. Habis zaman sekolah tak lah indah mana. Korang hilang kawan korang tanpa jejak, hilang cikgu yang awesome, hilang sekolah tempat nak langgar peraturan semua. There's nothing we can do now. Terpaksa lah move on ke dunia dewasa yang lebih mencabar. Kalau lah aku diberi jam ajaib dah lama aku putar-putar sampai aku pergi tadika balik. Fuhh best siak. Jumpa lagi sekali membe hingusan aku yang dulu-dulu tu main masak-masak pondok-pondok semua. Korang hado? Ni lah zaman canggih punya problem. Bebudak semua tak sihat dah kumpul lemak dalam rumah main Ipad bagai semua. Okay dah terpesong.

Come, let's see the memories of 2013 together..

Januari

Early year untuk aku dan mereka menginjak ke form 5. hamboi baku benor ayat aku ye dak. Biasalah, awal tahun, mood holiday masih on. Bayangan SPM tu tak nampak sangat. Samar-samar je. Nampak sangat kan teruknya aku ni. Haihh. Kecuali lah bagi diorang yang sangat genius tu macam hidir, leman semua. Dari tahun lepas diorang dah struggle. Aku tahu diorang boleh berjaya. Macam aku. Jangan buat muka okay. Amin kan je lah. Amin. Awal tahun, masing-masing belum tunjuk belang. Hipokrit dan fake masih berleluasa. Yelah, cikgu cakap sepatah, semua angguk. Takda yang nak melawan. Hipokrit sungguh. Masuk minggu kedua. Fuhh amek kau mak temah, semua dah jadi diri sendiri balik. Tepuk tangan. Yeayy.

Masuk setengah bulan Januari ni. Macam-macam jugak terjadi. Baru aku tahu, kadang-kadang tak semua kawan suka kat kita. Ada yang depan kita baik, tapi di belakang macam-macam dia boleh kata. Sungguh aku tak berniat nak mengungkit cerita lama. Tapi kadang-kadang bila terfikir balik, rasa macam sedih gila. Disebabkan aku, si tu bergaduh dengan si ni. Disebabkan adanya aku, diorang tak boleh nak baik-baik lagi. Macam-macam lah.Thanks Dania dengan Azam sebab ada masa aku meleleh tu. Haha apapepun, past is past.


pinky pinky doo. boo

Februari

Masih dalam proses menyesuaikan diri. Even dah biasa tapi normal lah kan. Tahun baru, perangai baru. People changes okay. Ada yang aku tak expect berubah, berubah dengan sangat drastik. Ada yang makin ke positif. Ada jugak insan yang tertarik ke arah negatif. Tapi apapun, cewahh kami tetap sekelas. Syafie masih tetap Syafie even ramai dah berubah. Banyak cikgu yang bertukar yang buatkan aku geram macam nak hentak choki choki biar tersembur. Okay over. Tapi lama-lama dah biasa. Cikgu Sabri jadi guru kelas Syafie. Muka memang macam bajet askar serius gila tapi guwa berani cakap sama lu lah dia tu lawak weh. Susah nak jumpa cikgu yang baik macam tu tau. Dengan kelas kitorang baik-baik lantai simen terus transfomer robot in the sky tukar jadi kelas yang satu-satunya pakai tikar getah. Tapi tetap tak menang kelas terbersih. Okay tunduk kepala.


lihatlah aku si bajet comel tu. Jangan nengok diorang yang lain.

Mac

Aku admit baru tahun ni aku start rapat dengan diorang yang lain. Well salah aku jugak sebab dulu tak reti bergaul sangat. Ececehh. Seronok sebenarnya dengan diorang. Time ni jugak baru lah rasa SPM tu macam nun kat situ je. Tak jauh mana. Baru lah nampak macam si SPM ni mengintai aku dimana-mana mahupun di kamar mandi? Hiperbola. Baru lah rasa macam mana peritnya tu nak faham kan satu subjek tu gila punya gila sampai nak pecah kepala. Lagi-lagi Physics dengan Addmath. Okay yang sokong saya tolong angkat tangan sekarang. Ye macam aku sorang je an. Sangat tersiksa sampai kan bukan aku je yang selalu menangis sebab stress. Ramai lagi. Rasa macam nak balik sekolah lama peluk sekor-sekor senior dulu-dulu mintak buatkan air terang hati. Tapi itulah. Bukan kehidupan namanya kalau tak penuh dengan kejutan dan cabaran.


kitorang boleh golek-golek kat kelas. tapi aksi terlampau ekstrem tidak dibenarkan.

April

Bulan april hampir kepada satu semester jugak. Hampir dengan SPM. Hampir denga penghabisan sekolah. Time ni, ramai cikgu-cikgu dah tahu pasal aku punya relationship. Hamboi kemain, kalah mak bedah diorang ni kumpul maklumat nak buat gosip. Sampaikan ada someone ni pernah kata nama kitorang dah naik kat cikgu atas-atas. Haa bukan kami je ramai lagi pasangan yang lain antaranya tut dengan tut, tat dengan tat.

Kami warga berkorporat. Ahakss

That's all aku rasa. Bukan mudah sebenarnya nak cerita semua benda. Ni pun baru sesuku je. Yang terasa cam bosan baca tu okay aku rasa korang dah boleh bla. Nanti bila free guwa sambung lagi. K everyone. Bye.



Sunday, October 13, 2013

Le Freak

Assalamualaikum

sedar tak sedar sekarang dah bulan 10 kan? sekejap je. keputusan percubaan sbp dah dapat. kecewanya cuma Tuhan je yang tahu. rasa sangat rendah kalau nak dibandingkan dengan mereka yang lain. 

Bahasa Melayu: A-
Bahasa Inggeris: A-
Matematik: A+
Sejarah: A
Pendidikan Islam: A
Fizik: C+
Kimia: C
Biologi: D
Matematik Tambahan: D

Spm dah nak dekat. Risau yang teramat sangat. Sekolah pun dah nak habis. Rasa sedih. Bila lagi kita semua boleh pakai baju sekolah? Bila lagi boleh rasa suasana kelas. Kat u konfem dah lain. Haihh syahdu pulak rasanya. Dulu kat ssi pun dah sedih macam apa berpisah dengan diorang. Ni lagi sekolah yang last. 

“Stop comparing where you’re at with where everyone else is. It doesn’t move you farther ahead, improve your situation, or help you find peace. It just feeds your shame, fuels your feelings of inadequacy, and ultimately, it keeps you stuck. The reality is that there is no one correct path in life. Everyone has their own unique journey. A path that’s right for someone else won’t necessarily be a path that’s right for you. And that’s okay. Your journey isn’t right or wrong, or good or bad. It’s just different. Your life isn’t meant to look like anyone else’s because you aren’t like anyone else. You’re a person all your own with a unique set of goals, obstacles, dreams, and needs. So stop comparing, and start living. You may not have ended up where you intended to go. But trust, for once, that you have ended up where you needed to be. Trust that you are in the right place at the right time. Trust that your life is enough. Trust that you are enough.” -Daniell Koepke



i miss all of them :")

you too :*

Sunday, July 28, 2013

Ramadhan

Assalamualaikum :)
 
lama rasanya tak update blog. rasa macam berkurun lama gila. tapi nak buat macam mana. internet kat rumah mana ada :'( haha kbai
 
disini suka saya menyatakan bahawa saya sekarang berada di rumah makcik farahin. haha :D maka dengan segala kemudahan yang ada kita semua tak boleh persiakan ye.
 
trial makin dekat. tapi preparation macam haprak je aku rasa. haihh. subjek elektif kebanyakannya memang mencabar minda dan menguji kesabaran aku. tapi apapun doakan aku okay. taknak lah dapat result teruk. malu nanti -.-
 
hot topic semalam: PLKN. ye, disini saya SANGATSANGAT suka menyatakan juga bahawa saya adalah insan yang terpilih untuk berkhidmat pada negara. memang masa dapat tahu tu macam, "perghh hancur plan 3 bulan aku lepas spm nanti". tapi apa boleh buat. cara penyelesaian paling mudah ialah kahwin. kau nak? huiss exam tak lepas ada hati nak kahwin. biarlah, mungkin ada hikmah. manalah tahu kan kut kut tersangkut mamat-mamat tough kat sana. hahaha oppss ampun ajam.
 
sepanjang puasa tahun ni, aku rasa macam-macam aku dah belajar. belajar memasak sambil tolong cikgu rohasni berniaga lah, belajar buat solat sunat yang macam-macam lah. rasa seronok jugak sebenarnya. sekarang, azam aku ramadhan ni nak khatam alquran. doakan aku eh :) dah lama rasanya tak khatam. hee
 
minggu depan kami warga sembrong bakal pulang. sesiapa yg nampak and kenal aku, tegur-tegurlah. boleh aku bawak raya kat rumah eh. last word, SELAMAT BERPUASA DAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA NANTI!



Saturday, January 26, 2013

again .

Assalamualaikum and holla fellas ,

I'm back again . Still i don't have any idea what to write about . Missing him is probably what i want to say all over again . But nahh , he's not gonna hear it . It's okay , tomorrow i still have a chance to spend time with him . He's my classmate okay . So this miss-sickness will over when i get back to school tomorrow . 


But most of all , i miss SSI . I don't know why . Even i'm already on my second years at Sasem but i can't get rid of my school-sick . I miss all of the moments when all of us spend time together . I miss Syazlin , fatinqyla , belle , halimah , chaq and all of them . Whenever i looked back at certain photos , it brought me into tears without even realizing it . 



May Allah bless our friendship forever :')

nothing

Assalamualaikum everyone ,

well , i didn't know what to post actually . please don't mind my grammar as i know that it was so hard to be like Hidir (if anyone knew that genius boy) . my ajam sayang had left johore and went to melaka . definitely to visit his sister . i'm feeling a little bit lonely right now . yeahh i know i have a plenty of time to waste on my twitter but you know , i'm lack of idea right now . sitting here alone in my atok's pinky pinky doo bedroom make me felt uncomfortable . all her stuff here are all in pink colour . her bed , curtains , even her wall in pink . maybe she want to feel being young again . i want to write more but my mum keep nagging in front of me now . no need to explain her babbling . it will take more than a day to decribe it . gtg now fellas :)

hollaaa

Assalamualaikum and hello everyone . 

lama sungguh aku tak mengupdate blog semenjak post yang last pasal tutt tutt tutt . hahaha okay okay . sebelum kami warga sasem mula bercuti pada hari rabu yang lalu , hari ahad before tu kami (antara yang dijemput) telah menghadiri majlis perkahwinan anak puan rahmah , Adibah . yess aku malas nak cerita pepanjang so take a look to this photos okayy :)

kami antara yang menolong cikgu . aku dua dari kanan . comel ? ahakss terima kasihhh .

bekas dormmate aku yang menghuni dorm 3 dulu . 

pelamin dia lawa bhaii . lepas semua dah balik baru kitorang buat kerja menjahanamkan tempat ni

ohh ehemm tumpang lalu ye anak-anak . ngehngehngeh