Thursday, May 31, 2012

ngek ngok

Assalamualaikum and yello yello everyone ! *krik krik krik* apasal senyap ni ?? *krik krik krik* kfine , sekarang dah pukul 315 pagi . memang patut pun takde yang celikkan mata macam aku ni haa . nampakkan kerajinan dia ? hahaha :D sebenarnya takde reason pun aku nak 'berblogging' pagipagi buta macam gini . aku tahu , mesti korang cakap 'apa masalah lah si aliyah ni buat blog pepagi kemaingila'  ataupun 'aliyah taip pagi cenggini mata dia celik ke tak? dia kan sepet' . hambooii , kalau betul korang cakap macam gitu , korang pernah rasa kene hempuk dengan helmet antik tak? hahaha , tahu takut . maaflah kalau aku merapu dipagi hari , lihat sajalah masa sewaktu saya menulis ni . segala salah dan silap , typo dan terlepas cakap harap dimaafkanlah ye .



okehh babe , rasanya setiap orang ada crush kan ? haa , kalau yang takde tu maknanya dia dah ada life dia sendirilah agaknya . crush . sekali dengar bunyi dia rangup je macam makanan . tapi bukan untuk dimakan ye anak-anak . ada orang  kata crush tu macam someone yang boleh guide dia , yang boleh bimbing dia tak kesahlah dalam study ke apa ke . hmm , bolehlah function dia cenggitu jugaklah . tak dinafikan aku pun ada crush . aiyoo aliyahh~ haa, sudahlah . tu semua cerita lama . dulu pun aku anggap crush tu macam gitu . time darjah 6 nak upsr aku ada crush . alahh zaman tak matang . kalau ada kelas tambahan petang je mesti aku duduk tepi tingkap . konon nak amek semangat sebab rumah dia sebelah sekolah je . lepas tu tup tup UPSR aku dapat 5A . wahh , pandai anak pak salleh ni rupanya *perasan . hahaha :D sekolah menengah pulak , time form 3 pun ada crush . wahh , pastinya anda dah tahu siapa dia kan *angkatkening* . tup tup dengan tak disangka dengan muka tak percaya ala-ala baru nampak kucing kene langgar depan mata , aku dapat PMR 9A . rezeki Tuhan . 

''so, kita kene ada crush lah ni , baru boleh dapat result gempak?''

oopss , itu salah . jangan contohi saya ye anak-anak . saya ni bawak ajaran yang salah . sepatutnya kalau nak study ke apa ke semua tu kene buat semata-mata kerana Allah . bukan orang lain . tak salah ada crush tapi jangan melampau sudahlah sampai buat gitu gini segala bagai . kang dapat tangkap dengan umi hamidah naye je dengar dia karok lagi . tu belum kene balun dengan pok nan lagi . dapat freegift penalti plus sepak terajang semua complete . haa , rasakan . konklusinya , *ewahh* memiliki crush atau menyukai seseorang itu tak salah . tapi haruslah berpada-pada :D sekian kata-kata hikmah dari ustazah gorjes (abe yang cakap saya gorjes :p jahat betullah sungai ceper berbau tu ) . maaf andai kata-kata saya merapu di pagi hari  . 



Monday, May 28, 2012

motif ?

disebabkan aku rasa broadband aku ni dah nak sampai masa , so maybe ni last post aku kut . kene tunggu abah beli unifi pulak baru dapat online lagi -..- apepun Assalamualaikum semua :) 

aku rasa macam aku sorang je dekat jb ni -,- why ? kawan-kawan aku yang terchenta *ecehh* sekarang ni kat KL sebab ikut lawatan F1 . okayy aku jelly lagi . haa , kawan yang gila Dania pulak sekarang kat selangor . entah apa yang dia buat . mati kebosanan aku sekarang ni . but hei , bila tengok gambar diorang balik , wahh dah pandai Auumm semuanya . kalau masa dulu aku tengok Dania pakai tudung macam gitu kat sekolah mesti aku kate macam kayu bergerak . what ? betul apa . sekarang tak lahh .

atoto , comel kan diorang semuaa~

lama tak jumpa diorang . makin sihat dah ye :p eh , nazifah makin gemuk . eh eh , belle dengan fatinqyla pun sama ? 0_0 ohmaigadd . apa korang makan ni?? ahhaa , gurau je . btw , nice lah korang . hmm , semalam mak kate nak pergi rumah atok . tak jadi pulak -,- aku baru nak bermaharajalela kat rumah ni . mwehehee . pagi tadi ingat nak maen basikal . entah macam mana boleh terbabas tak bangunbangun pulak . tu lahh padah tidur lambat . dulu time sekolah , selalu cakap tak sabar nak cutilah , itulah inilah . sekarang ni seriously , aku nak sekolah -..- bosan siaa kat rumah sorangsorang . forever alone~ haduihh .

okay lah , aku tak tahu apa motif aku post ni -.- bangang kan ? lantaklahh . aku bla dulu , kbyeeee .

music music ~

wogeh wogeh . sekarang ni nak cakap pasal music . hmm , memang fakta kan kalau orang kata hidup kita tak lengkap tanpa music . same goes to me  . tadi takdo keje so aku pun layan fesbuk kejap . sekejap je okay . then nampak farzana punya status , 


wahh , gila jelly aku tengok dia gheti maen keyboard . wahhh 0_o memang macam tak boleh nak cakap lahh . she's A-W-E-S-O-M-E . get it ? awesome habess . aku ? haduihh , testing maen twinkle twinkle little star bolehh lah . tu je yang aku pro . puihh :p nak tengok farz maen keyboard ? klik sini . okayy that's all . 

Sunday, May 27, 2012

holidayy :)

ehem ehem , testing testing one , two , three , okehh Assalamualaikumm penduduk dunia !

wallaweh , nilah holiday ebelibadi !! *jogetgelekgelek* ahhaa . mesti korang dah plan macam-macam untuk cuti yang indah permai ni kan ? untunglaahhh ~ aku ? percutian yang indah atas katil je lahh -,- selamat bercuti budakbudak sekolah dan selamat meneruskan kerja wahai ibu bapa tercinta . 

aku baru habis exam isnin hari tuhh . of course mid year exam . seram siott . dah lahh susah . harapharap result ni ada improvement dari ujian yang dulu . Aminn . berita gembira , AKU TAK FAIL PHYSICS ! yeayyy ! gembiranya , gembiranya :D everyday i'm shuffling ! oyeahh , oyeaahh . even dapat C pun tak kesah , memang happy gila kut . okay lahh kan . mula-mula , fail . lepas tu , dapat gred C , then naek lagi , naek lagi sampailah satu masa dapat A+ . InsyaAllah :) haa , ni lahh result Ujian pertama aku . gempakkan ? well , ni lah budak SBP yang ''berjaya'' . hahaaa :D  klik untuk lebih jelas



sangat cemerlang , gemilang , terbilang dan ke longkang right ? takpe , takpe . nanti kita fight SPM tahun depan samasama tau :p cuti ni aku rasa memang tempat aku atas katil je . tak kemana pun . kalau kene pergi manamana pun aku malas . better aku qada' tidur aku yang tak pernah cukup semenjak sekolah sana . kalaulah korang rasa apa yang aku rasa -,- maunyaa haduuiii . tapi aku tak menyesal sebab apa-apa yang berlaku mesti ada sebab . mana tahu aku dapat 9A+ pulak SPM tahun depan ? Aminn . kita hanya merancang . hanya Allah yang menentukan . bila aku bosan kat rumah , nak tahu aku buat apa ? aku melukis lahh wehh . ni lahh hasilnya :

kadang-kadang aku terfikir , entah-entah nanti aku jadi arkitek :p haha Aminnn

ataupun mungkin pelukis komik ? 

atau barangkali pelukis potret ? 

apapun bidang tu , aku tak kesah . semoga dia bawak kebaikan kat aku and orang laen jugak . sekaranglah masa yang sesuai untuk kita semua belajar dan mencungkil bakat yang ada kat dalam diri kita . jangan pendam . macam hari tu English Club kat sekolah aku adakan audition nak cari penyanyi untuk buat group yg ala-ala macam cerita Glee tu . haa , ramai pun yang rupanya ada potensi . aku tak lahh sebab aku tahu suara aku terlampau sedap sampai semua orang kalau dengar pun terlopong mulut . dania masuk beb . dia nyanyi lagu Someone Like You nyanyian Cik Delle . haa , classmate aku Danial pun masuk . dah lahh suara dia sedap gila kalau azan , ni kan lagi menyanyi . harap-harap korang terpilih . mana tahu masuk tv kat bilik rehat ? kan ? okayylah , wa chauu dulu .


HAPPY HOLIDAYSS DOING YOUR HOMEWORK :P