Sunday, April 29, 2012

diriku :p

hajimemashite dozo yoroshke :)
haa , harini disebabkan kebosanan yang melanda diri dah tahap babeng , biar aku cerita pasal aku pulak . mungkin agak membosankan bagi sesetengah orang dan tolong jangan buat bunyi kroah kroah kroah tu ye . sangat lahh hodoh sekali bunyinya itu :p okayy , let's start .

basic :)
nama full aku , Nur Aliyah Amirah Binti Mohd Salleh .
mula mengeluarkan tangisan yang pertama pada 5 Ogos 1996 .
sekarang tinggal menetap di Taman Puteri Wangsa , Ulu Tiram .
anak first dari 5 orang adik beradik -,- *sangatmenyedihkan*
sangat suka menyanyi ye even aku tahu orang lain pun annoying kalau dengar --' so what ? ada aku kesah :p
dari form 1 aku dah dibesarkan kat hostel oleh mama bedah . aicehhceh :) sampailah awal tahun form 4 .
kasihmu memang besar lahh cikgu tapi tetap tak boleh kalahkan mak aku :p
dalam masa-masa tu lah aku ni rapat dengan kawan-kawan aku macam adikberadik and sebab tu jugaklah aku dengan adik-beradik aku tak pernah rapat .
nak buat  macam mana kan . diorang memang ohhsemm .
alaa , rapat cenggini ,

dari form 1

form 2

form 3

sampailahh form 4 

Cintan Cintun :p
first time bercouple ni time darjah 6 , biasalah zaman tak matang . tapi kalau hanif mesti dia kata zaman hingusan -..-
last couple form 3 , itu pun bodoh-bodoh jugak sebab kene bet untuk mainkan hati laki --'
sakitkan hati orang dah terlalu ramai yang aku buat and dah ramai orang buat kat aku . so , fair and square lahh kan ? 
of course aku ada crush . siapa ? pandai lahh lu cari sendiri :p tapi memang dah lama tersebar kut yang aku minat mamat ni . aisehh man *malumalu*
dia comel tauu tauu . hahaha :D pernah jugak rapat dengan dia tapi tu cerita lama .

study :|
sekarang sedang belajar di SM Sains Sembrong , Kluang yang merupakan kawasan ala-ala hutan Amazon gituhh .
subjek yang boleh dikatakan aku minat , Pendidikan Islam lah kut . sebab senang .
subjek yang lemah , of course lah physics . rasa geram je tengok paper tu comel sangat sampai nak renyukkan masuk bakul sampah .
mentor aku dengan budak bilik aku campur dengan budak bilik dania is Cikgu Siddiq . not bad lahh even membosankan tahap tak terkawal . tapi kalau dia belanja , fuhh memang itu yang aku tunggu-tunggu .

ni kelas aku . btw , dania kelas bawah tapi menyebok je time ni -,-

okayy , lastly pesanan dari aku ^^
aku okayy dengan orang yang okayy dengan aku .
ada jeles meles , lantak kau lahh .
kalau tak puas hati mehh jumpa kat simpang .
takpun kalau aku dah balek asrama , 24/7 ketuk je lahh pintu bilik 3 . kasi settle semua :p
chauu dulu , Assalamualaikum :)

Friday, April 27, 2012

Bella

Assalamualaikum , 

firstly , aku nak say sorry sebab tak wish birthday kau time 25/4 hari tuhh . 
maaf yang teramat sangat .
 dah lama kan tak jumpa kau .
 rindu gilaa aku :') 
apapun , happy belated birthday bella .
moga kekal lahh kecomelan kau kau yang selalu buat aku jadi jealous tu .
lastly , i love you :*


come on , come on

ohoi hooii ! hahaha :D sebelum tu Assalamualaikum ,

lama gila tak update blog . dah berabuk dahh blog ni . tiup sikit , puhh puhhh . haa , now clean and clear . busy gila kut sekarang ni lagi lagi bulan 5 dah nak mid year . ohhmyy , rasa macam sekejap gilaaa 0_o yang paling paling aku risau of course lahh physics . satu-satunye subjek yang boleh buat aku rasa macam nak termuntah bila tengok selain daripada addmath . ohh cikgu , saya tak mau fail lagi -_- 

nak tahu tak , hari tuhh kan 14/4 aku dapat Big Apple . wahhhh :D happy gila . sila jangan cemburu ye . hahaha . apa ? siapa bagi ? hehehe , adalahh . biarlah rahsiaa *ala-ala siti nurhaliza menyanyi . tak sangka gila kut . time membe aku pass kan kat aku , aku dah terkedu depan bilik . ternganga melopong besar gitu mulut aku . yang kelakarnya , aku terkedu tapi budak bilik aku dah menjerit melolong segala bagai --' apa yang sedang berlaku ni ? hahaha . lantaklahh , asal korang happy and dapat sekali . mehh sini aku tunjuk bukti , ecehh : 

sila abaikan mangkuk maggi dibelakang tu ye --'

okayy next story . time kejohanan olahraga tu , aku dengan dania dapat lah jumpa dengan qamarina yang sekarang ni kat samura . dia masuk acara apa ntah . sedihh time tu . orang lain semua dapat melepak kat rumah tapi aku dengan bape budak lagi kene berjemur semata untuk buat jualan . oyeaah , memang muka aku terbakar gila kene sunburn . sampai hanif dengan aiman pun kata muka aku dah gelap -,- okayy aku dah tak boleh nak nafikan itu ye . lantaklahh , time sekolah ni lahh kita kene aktif ye anak-anak . nanti dah habis form 5 kau nak melepak kat saloon ke spa ke 24/7 pun suka hati kau lahh . tauke kedai tu konfem tak marah sebab kau dah banyak menyumbang kat kedai dia . 

akhir-akhir ni dah berapa kali ada budak cakap dengan budak kelas aku suruh kirim salam kat aku . dengardengar macam budak kelas khawar . tak sure lahh betul ke tak . entahlahh , biarlahh . bulan depan dah exam wehh , EXAM . wake up , wake up anak-anak . kita tak mahu banana fruits two times tauu . subjek first , chemist . selasa , bio . rabu , physics . ohhmyy , mesti tu jadi minggu-minggu aku frust gilaa . dah lah exam 3 minggu . adooi *tangan di dahi dan pengsan . maunyaa aku jadi zombie time-time macam tu . doakan aku tauu korang . moga-moga kaputusan mid-year ni lebih baik dari UK1 hari tu . Aaminn . okayy lahh , gua chauu dulu . tataa ~