Saturday, March 17, 2012

thanks a lot



home

ohhmyy , esok dah balik :'( tak suka sehh nak jejakkan kaki dekat hutan rimba tu . haa , sukalah tu gelakkan aku  kan ? *kutip selipar baling kat readers* 
nasib baik tadi dah siapkan homework yang banyak gila vavi tu . at last , victory is mine! *melompat atas katil* tak macam lenguh gila tangan buat karangan yang dah mengalahkan bebelan nenek aku kat kampung tu . opps , maaf nek . cucumu ni tak sengaja  tersebut tentang nek . hahaha :D ape pun aku dah siap homeworkk ! oyeahh oyeaahh . siapa dah siap ??! Aliyah . siapa dah siap ??! Aliyah . kfine , tu annoying . rasa macam terlebih gembira sebab dapat siapkan . kau hadoo ? *angkat kening*

btw , aku nak bawak balik hostel apa je eh ? okayy , makanan perlu , baju segale bagai pun , phone . eh phone ? lupe pulak aku punya belum dapat lagi -,- sedih siott . terpaksa aku menjalani hari-hari tanpa phone dah nak dekat 2 bulan sebab kene rampas . walaupun tu phone cikai , tapi ade sentimental value gituhh . sedihh gilaa . malasnye nak menghadap mukamuka cikgu yang membosankan kat sekolah . kalau hensem macam artis , cantik macam lisa surihani takpe lah jugak . ni ? *garu kepala*

apepun SELAMAT HABIS BERCUTI :p


Friday, March 16, 2012

tooo fast

Assalamualaikum ,

wahh pejamcelik pejamcelik cuti dah nak habis wehh . seminggu macam tak terasa langsung . gilaa cepat masa ni berlalu . macam sengaja lahh kan nak suruh aku mengadap mukamuka cikgu kat sembrong sana . apepun , good news : aku dapat jumpa kawan aku balik . bad news : aku belum siap homework wehh 0_o macam mana nih ? macam mana nih ? tu lah aliyah . orang cuti buat homework , kau online je memanjang . kan dah jadi macam ni *gelengkepala* . lain kali tak mauu buat lagi tau aliyahh . okayy , rasanya esok mesti jadi hari yg busy dalam sejarah aku balik rumah masa cuti . hadooiii --' cikgu tu pun satu , yg rajen sangat kasi homework banyakbanyak buat apa ? menyusahkan diri cikgu je nak angkut dengan tanda homework kitorang nanti . tu punn kalau kitorang dah siap lahh . apepun , khamis lepas aku hang out dengan diorang .pergi mana ? alaa , ksl je kut . 

pagipagi bapak aku dah hantar aku pergi rumah syazlin . yeahh , macam biasa lepak rumah dia dulu before pergi manamana . hahahaha :D dalam masa yang sama aku dapat menjimatkan duit sebab mak dia masak :) i like it like that yeayy ! tadah perut je kalau datang rumah dia . hahaha :D tak tahu malukan aku nihh ? well , rezeki tak baik ditolak bak kata orang duludulu . then , dania pun datang rumah syazlin jugak . kitorang pun bergosip lah segale bagai sebab aku dengan dania ni agak ketinggalan . maklumlah , sekolah kat hutan . tengah hari tu kitorang pun bertolak lah dengan fatinqyla sekali yg dah lama menunggu kat bustop . macam orang jakun gilaa masa sampai ksl . yelahh , masingmasing first time gitu .so , agak jakun lahh kan . then kitorang tengok movie . nak melayan kepala sia dania ni kitorang tengoklah cerita kartun 'THE LORAX' . boleh tahan lahh . tapi si syazlin ni boleh pulak tido masa tenga tengok --' alasan dia ? bosan . hahaha :D pastu dania pergi date dengan amir jap kat jco . tak nak kacauu weh sebab tu aku bla . maaf ye dania . 

btw , nilahh some picture yg kitorang capture berbekalkan dania punya camera . muka masingmasing beria gila lahh kan sebab fist time pergi .

di area rumah syazlin afieka

peace to fatin aqilahh
ehh , dania dengan AE kasut samelahh :)

meet the tunjang , Intan Anura

muka annoying syazlin lawak gilooo :D

kami budak suka buat roadblock tengah jalan (Y)

meet Lyana Aniera :)

alolo sweetnya korangg :) phewitt *kenyitmata*


 
ni lahh gaya budak sakai pergi jalan . buruk ? aku tahuuu :p




Friday, March 9, 2012

story of us

Assalamualaikum ,

first of all , sorry dah lame tak meng-update blog. sekarang baru ada masa . aku nak cerita pasal budak kelas aku . aku tak tahulah kancerita yg disampaikan orang ni betul ke tak . diorang pergi gosipkan aku dengan sorang hamba Allah ni . and i was like, " what?" . oke , fine .

then tenga duduk sorangsorang tibatiba teringat kat SSI . honestly , aku sangatsangat rindu dengan dia . tapi dia tak pernah pun . alaa , macam dalam novel gituhh la . yg dikejar tak dapat , yang dikendong berciciran . haha :'D  apepun , aku berani bet dia dah happy sekarang . orang macam dia tak pernah kut kalau tak happy , kan? kalau kat Sasem , bila kat kelas ke , dorm ke , mesti aku tengok pencil case or purse aku . kenape ? sebab aku simpan gambar dia kat situ . kadang-kadang farahin perasan kalau aku tenga tengok gambar dia , tp selalunya aku yg bagitahu dia . sumpah rindu gila dho . Dia dah tak perlukan aku . Ya Allah , bawalah dia jauh dari ingatanku . 

kepade kawankawan aku , of course aku sangat RINDU and sangat SAYANGKAN korang .sorry kalau aku dah lame tak contact korang . kekangan masa buat aku susah nak cari saat bersama korang . trust me , i think about you everyday , every minute , every second and every air that i breath . bila aku tibatiba diam ke , kadangkadang fiena tanye aku , "kenape kau senyap? kau rindu diorang eh ?" and aku just boleh angguk je . mata aku dah bergenang time tu . bila dania dah datang , dia cerita pasal korang , bertambah bergenang air mata aku . sumpah , walaupun dah sebulan lebih tapi aku still friend-sick bukan homesick macam budak lain . yelah , kita dah hidup samasama dekat 3 tahun lebih . dah macam satu family . macam yg kita pernah berangan dulu nak duduk rumah panjang samasama sampai dah kahwin , dah dapat anak . hahahaha :D ingat tak ?

okelahh , aku dah penat . btw , aku nak tunjuk gambar roommate aku dari first masuk sampai tahun depan .


dari kiri syuhaidah , sharmin , eza najiha dengan fiza . yg budak comel yg lain korang tahutahu jelahh :) *perasan*

okayy , lastly i want to say , oppss sorry . i mean i want to scream :

I MISS YOU FORM 4 SSI-AN :')

say what ?