Friday, December 30, 2011

end

haluuuuuu semua :) disebabkan today is the last day of 2011 , aku pun gagahkan diri pergi cc untuk online . *sanggup* hahaha . anyway , aku sangat lahh sedih sebab hari ni is the end of my meaningful year . so , i have to say this ,

tahun ni banyak gila memori tercipta dengan kawan-kawan aku *maaf,ayatpoyo* . banyakkk sangat . aku still ingat lagi time kite kat hostel dulu . semate-mate nak tengok tv , sanggup pecah masuk dewan makan malam-malam buta lalu tingkap . sampai pecah salah satu kaca kat tingkap tu . siape yang masuk dulu ? aku lahh :D hahahaha . then , time yang kite order chicken chop gune phone . kantoi dengan warden siakk . malu malu . denda : kene makan chicken chop kat depan bilik warden dengan bersila atas lantai . terbaekk lahh aku cakap :* trimass kepade kak umie yang pandai cari alasan macam mane kitorang order chicken chop tuhh . nasib baik tak masuk buku disiplin . syazlin afieka pulak , pandai buadd orang bedekak time kantoi dengan puan dalam locker . begini ceritanye , *flashback*
 
hahahah!!!
finally kjahatn aq trbongkar...
dengan puan KESAYANGAN aq...
haha..
arie tuu aq ngn membe aq x nax turon study...
pstu kteowg dngo kete puan kt bwh..
dah blek dah dye..
dah tau puan dah blek..
bkn reti nax turon..
eh sume sorok..
ade sorok kt dori (aien ngn fatin qila)
ade sorok dalam loker (aq ngn syazlin,chaq)
aq ngn syazlin satu loker..
dah lah mnyorok..memekak plak tuu...
aduyai...
dah memekak dalam uhh panas lah plak...
aq pown bukak loker uhh..
bkak jee..
tetibe aq dngo suare mnjengkelkn  mnjerit..
"SAPE UHH!!!???"
aduh...masak lah aq ngn syazlin arie nie...
jp ag dye sampai kt loker lg dye mngamok...
dye ckp..
"YA ALLAH!!!NIE DAH MLAMPAU NIE!!!!AWK SOROK DALAM ALMARI!!!
ape bende arh lg dye membebel...
yang bedekak nye..
kteowng dudok je dlm loker uhh dngo dye membebel..
bkn reti nax kuar...
dngn syazlin pgng besi..
aduh lawak gle!!
pastuu dye jerit suroh kuar baru lah kteowng tekedek2 kuar...
aduhh..
dah larh mntax name...
aq x lyn dye pnggil aq..
dye marah..
dye kate "awk!!?sape name!!hey awk!!!!sape name!!!!? (aq jln je menonong dpn dye)
pastu dye jrit.."awk kurang ajo ehh x lyn saye..!!"
pastuu bru aq pndng dyeee..bg lah name aq ngn syazlin..
dah lah rembat paper aq..
paper exxam plak tuu...
aduhh..mcm x de pape laen jekk!!!
kteowng turon..
mengekek2!!!
bedekak tngok dye marah!!!
bhahahahah!!!
20 minit after uhh aien ngn fatin qila plak kantoii!!!!
yangh mushkill nye..
chaq x kantoi..
dye sorok dlm loker gak..
tp puan x bkak loker dye...
ish plik3!!!!
ouhohohoh!!
fobia kteowng nax sorok dlm loker..
hahaha.
#dicopy dari :
http://nurhaslindaidris.blogspot.com/
 
apepe pun , nak tak nak 2012 akan datang jugak . so , selamat tinggal 2011 . tahun yang banyak bagi kami kenangan terindah dan tak dapat dilupakan . selamat tinggal :') and selamat datang 2012 . mogamoga jadi tahun sebaik 2011 . 



Wednesday, December 28, 2011

out

semalam of course bitrhday kawan aku yang buncit tuhh , syazlin afieka . kitorang keluar pergi cs #nak celebrate lahh konon . pagi-pagi aku dahh keluar rumah nak pergi rumah dia . makk ooooooooi ! susahh siak nak cari . padahal kat tampoi . disebabkan tak jumpa , aku ditinggalkanlahh dekat Masjid Tampoi Utama bersendirian . takut memang tak boleh nak cakap lahh . nasib baik dania kutip aku :) #soo thank you . round-round dengan dia pun masih tak jumpe rumah syazlin . last-last kitorang berdua ditinggalkan kat busstop . jalan punye jalan , tanye punye tanye kat orang , barulahh jumpe . itupun nak dekat berape kilometer  kitorang berjalan macam nak tertanggal segala tulang-tulang kaki . dahh tu , kene naik tangge sampai tingkat empat .

sampai rumah dia terus serbu bilik dia . Masyaallah ! rupenye tenga terbungkang atas katil --'. aku telefon macam nak mati , dia sedaappp tidur . atooyai ! hahaha :D but it's okay disebabkan semalam birthday dia . kire sweet memory lahh bile ingat balik :* apepepun , sangat seronok dapat keluar . tapi agak terkilan sebab Ainnabila tak join . sedihh lah :'(  kat cs , tengok movie "suatu malam kubur berasap" . kire okaylahh even yang aku gelak tuhh kebanyakkan lawak yang gila bodoh . then , round-round cari beg for dania's camera . berape banyak kedai kitorang keluar masuk , keluar masuk . naik rimas orang kedai tuhh tengok kitorang . lalalalalalala :p lantak kau lahh . dalam pukul 5 lebihh , baru lahh aku terkedek-kedek nak balik sebab takut abah marah . #that's me

Sunday, December 25, 2011

fake ?


kadang-kadang aku pelik dengan segelintir manusia yang sanggup jadi oranglain semata-mate 
untuk jadi 'perfect' depan orang laen .
ye , sampai sekarang masih ade manusia yang macam tu . 
diorang takut orang lain tak dapat terima diorang just the way they are .
padahal , mungkin orang laen akan lebih selesa kalau diorang jd diri sendiri . 
am i right ?




memories

some songs can make you sad and cry when you hear them .

but it's not actually the song that makes you cry ,
it's the people behind the memories .


true or false ?


senyum :)

sekarang ni aku tersangat lahh happy . semalam jalan ngan mak aku pergi survey laptop . rase macam nak lompat je sekarang ni lahh . phone pulakk beli nanti . i'm happy ! tapi setakat ni tak tahu nak phone cam mane lagi . tak kesa lahh asal ade ^ ^ . 

sepanjang cuti ni memang memang memang sangat membosankan . aku geram lahh . betul ke kalau dahh namenye perempuan asyik kene dok dapur je ? i'm not interested . tak semestinye kan ? hadooii --' aku bukan jenis yang macam tu lahh . kalaulahh ade kawan kat sini -,- tengok jiran aku tu , ijat . dahh ade kawan dahh . padahal dia sebaye aku pastuhh sekolahh kat al-attas . maybe sebab dia lelaki , tu yang senang dapat kawan kuut . apepe je lahh .

esok maybe aku keluar . dengan siape lagi kalau bukan si syazlin afieka . mane lagi kalau bukan cs . tapi aku belum ckp lagi dengan abah . harap dia bagi . puhh kanan , puhh kiri . hehe :D oke lahh , chauuu

Thursday, December 22, 2011

result

first sekali aku nak cakap syukur alhamdulillah sangat-sangat mase dapat result tuhh . tak terkate betape gembirenye . mase sampai sekolahh aku memang dahh seram sejuk . bedebar-debar macam nak tercabut jantung aku :p lagi-lagi bile mak awal-awal dahh bagi warning " kak , kalau kau tak dapat 9A , mak kejar kau satu sekolahh . " then aku tanye mak aku , " kalau 7A ? " . mak aku pun , " mak masukkan kau pusat pemulihan akhlak " . " kalau 6A ? " . jawapan yang paling aku takut keluar dari mulut mak aku , " sekolah agama " . time tuhh aku dahh macam " OMG ! " . mase first masuk dewan , orang pertama yang aku nampak  and buad aku terkedu sekejap , robocop . then lame menunggu sampai nak gugur jantung aku baru dia umumkan siapa yang dapat .  tapi , alhamdulillah sebab dapat result yang ok :)


tapi dalam mase aku happy , aku ade sikit tak puas hati dengan care sekolahh handle bende nihh . memang takk dinafikan ade sesetengah mak bapak yang belum settlekan 'hutang' diorang . tapi , bile budak-budak tuhh dah mengharumkan nama sekolahh , segale hutang tu tolak lahh ke tepi . result tetap result . aku tahu ramai yang kecik hati sebab name diorang takk diumumkan . tapi , sekolah ni .... adoi ! apepun , congrates kepade yang dapat result . cemerlang atau tidak bukan tu jadi masalah . aku tahu diorang dahh berusaha . takpe , pmr ni jadikann pengajaran untuk spm akan datang . aku tahu diorang mampu buadd yang lebih lebih lebih baik lagi :) kan ?

#post aku kali ni bukan nak berlagak , tapi sekadar nak berkongsi ape yang aku rase dengan siape yang sudi :)

Friday, December 9, 2011

kampung

sekarang ni kat rumahh atok kt kampung melayu . macam biasa , aku kat cc dengan sepupu aku . internet ade kat rumah atok tapi rasenye , bulan ni belum bayar nampaknye . terbang gi giant pastuhh terus lepak sini . semalam pergi shopping dengan makcik . kene belanja :) free gituhh . semua di tanggung beres sama dia . plan hari ni , geng-geng kaki wayang kat rumahh atok aku nak pergi nengok movie . tak tahulahh jadi ke tak . dan tak tahulahh aku pun pergi ke tak . kalau pergi , Alhamdulillah syukur syukur :) 

dekat cc ni macam-macam perangai aku tengok . yg tak senonoh memang konfem ade . yang tak bolehh bla , sorang pakcik dalam lingkungan 30-40 tahunn , tenga syok nengok ultraman kat youtube . bedekak gila siak . pakcik , pakcik . cd berlambak kat luar kenape tak beli pastuhh nengok kat rumah ? memang pro la pakcik ni bab-bab nak buadd aku tergelak :D apepun  , lantak mu lahh . esok aku nak pergi hotel ! wohoo ! kawan ayah aku jemput family aku pergi birthday party anak dia kat Tropical Inn Hotel ( macam tu kut nama dia ) . tema : biru putih . malangnya aku takde baju warna biru . so , esok kaut je lahh baju ape yang ade . ape aku kesahh . asalkann ade baju . rasenye tu je kut aku nak post . daa :)

Tuesday, December 6, 2011

tipu

ye , memang selame ni aku menipu . aku tahu aku salah .

problem

ade sorang membe aku , contact aku balik . membe time kanak-kanak ribena dulu lahh . dia cerita problem dia kat aku . dia suruh aku bagi advice mcm mane nak handle pakwe dia yg mcm ulat bulu bile layan kwn-kwn dia . mehh sini aku bagi nasihat . agak berguna ye :p . before tuhh , macam mane kau bolehh kenal dgn pakwe kau nihh ? musykel aku . okehh , macam ni lahh . kau ade ckp kat aku yg dia tak makan saman bila kau tegur  dia kann ? ape kate , lepas nihh kau kasi naik sikit suare kau . jgn kuat sangat volume mcm nk pecah tingkap rumah sudah . tapi , kalau dia still buadd perangai hodoh dia tuhh , aku rase ckp pun takde guna jugak . sbb mesti kau rase mcm pokok-pokok bunga depan rumah kau je yg sanggup layan kau . aku cadangkan , kau boikot je dia . sbb kebanyakkan orang yang buadd perangai macam ni , actually dia nak cari yang baru tapi still kalis lagi . kau ? as back plan je dho .

pastuhh kau mintak aku penawar jugak kann ? haduui ! aku ni bukan tok bomoh cik kak . penawar ? senang kacang je , celah gigi je dho . amek wuduk , bentang sejadah , hadap qiblat . solat ! simple kan ? bukan aku nk sound direct tapi aku rase tak perlulahh kau nak terpekik terlolong mcm tarzan and mencurah-curah air mata keluar mcm paip bocor . kau kan dahh besar . kadang-kadang dalam hidup , tak semestinya ape yang kite nak kite boleh dapat . fikir-fikirkanlahh ye . hope problem kau cepat selesai . Aaminn :)

cikgu

nak tahu ? sepanjang bulan 12 nih , 2 kali seminggu aku kene jadi cikgu . aku kene ajar adik sepupu aku yg darjah 2 tuhh , membaca . membace ye . haduii . makcik yg mintak tolong . sekarang baru aku tahu mcm mane rase nye jadi cikgu yg mengajar orang yg tak makan saman mcm aku dengan kawan-kawan aku . haii , sabo je lahh banyak-banyak .


cerita cerita

okehh , now i'm back . first , aku bukanlahh peminat korea yg sangaat fanatik seperti syazlin afieka didalam gambar nihh #sanggupbaceEPOP . 

hahaha :D tapi semenjak cuti nihh aku layan lahh jugak semua cerita cerita korea cam My Girlfriend Is A Gumiho dan lainlain . maklumlahh , tu jehh yg ade . makin cuti makin aku melekat kat depan tv . layan semua cerita . termasuklahh kartun yg dulu aku anggap 'kebudak-budakkan' . nak tahu kartun yg aku tk pernahh miss ? haha , SPONGEBOB SQUAREPANT and DANNY PHANTOM . tak tahu macam mane aku bolehh gila dgn cerita tuhh . tapi bile dahh penat , rase macam nak tukar mood , aku tengok balik klip-klip Showdown yg lepas . wahh , teruja gituhh even dahh nengok banyak kali . favourite crew ? of course lahh Elecoldxhot . haha , aku suke sebab , err weh , tengoklahh care diorang , movement diorang . sharp giler . aku mcm nk tergolek nengok kt dpn tv tuhh . lagi time diorang macam vampire tuhh . 


okehh , next story . sekolahh makin tiba . tapi setakat nihh aku belum buadd apeape persiapan untuk pergi sekolah contohnye macam tudung putih , beg , alat tulis and laen-laen . barang hostel pun belum beli lagi . haduhh . mak kate semua tuhh beli time dahh nak naik sekolah . okeh fine . tak sabarnye nak sekolah . maybe bagi sesetengah orang , time cuti is the best sebab tak payah fikir pasal homework , kerja kursus or whatever lahh . diorang bolehh lepak dengan membe-membe diorang . orang kate free gituhh . tapi bagi aku , sekolah lagi better . wehh , jangan salah anggap , aku pun tak suke terbeban dengan homework tapi time sekolah je lahh aku bolehh lepak dengan kawan aku . kat sini ? puihh , jangan harap . semua dengan kerja sendiri . aku pulak dahh macam burung hantu kat rumah . burung hantu ye . malam tidur lambat , pagi bangun saaaangaaat lambat . hahaha ;| . nak buadd macam mane . tu yang aku mampu :p . tolong kemas rumahh ? aku ?? jangan haraplahh . ikut mood jawabnye . rase mcm nak kemas , aku kemas . malas , aku tak kemas sampailahh kene suruh dengan mak aku . itulahh aku . kene ketuk , baru buadd kerja . 

LIAR

I'M A LIAR