Monday, October 31, 2011

hilarious story

hai hai :0 aku sekarang nih dahh tak tahu nak buadd ape-ape lagi . entahh lahh . macam yang dikatakan Ainnabila , aku R I N D U dia dho . tapi bukan yang dia punye lahh . mestilahh yang aku admire . hadoii --' tak tahu lahh nak cakap macam mane lagi . bile orang tanye , aku jawab 'no comment' . tu je lahh . ohh , btw jeans ngan baju-baju aku dahh selamat tiba kat locker aku . susahlahh bile semua benda orang nak kawal , nak buang even tu hak milik orang tuhh sendiri . so , aku membantu pakaian aku tuhh dari dibazirkann a.k.a dibuang . mesti ma aku terkejut tengok almari baju anak dara dia dahh clean and clear :D hahaha . maaf ma , anakmu ini cume nak selamatkann harta dia jehh . 

back to the story , memang lahh aku dah penad tapi aku pun tak tahu kenape aku still 'sayang' dia lagi . dia tu dahh jadi bende yang terbaek dalam hidup aku :) aku tak kann pena 'memperkotakkatikkan' ape yang dia buad . biarlahh dia dengan life dia and and biarlahh aku dengan life aku . for whatever reason #cehceh , dia still jadi bende yang selalu aku fikir . 

Saturday, October 29, 2011

AKU PENAT LAHH TUNGGU KAU .

I'M QUIT !

aku oke :')

banyak sangat benda yang aku dapat tahu lately and aku sangat-sangat terkejut . entahlahh , aku nak marahh , rasa macam tak boleh . so , seperti biasa 'senyum lebar-lebar sampai telinga , jangan cakap dengan orang apa yang aku rase' . tu je lahh . aku tak suka orang cuba atur hidup aku . sorry ma , tapi kite tak nak . ma cakap nak hantar kite sekolahh agame . WHAT DA HECK ! kite tak mahu lahh ma . kalau ma nak suruh kite berubah pun jangan lahh campak kite sampai situ . TAK SANGGUP lahh . kite belum ready lagi . sungguh menakutkan bila ma kate nak buang semua jeans-jeans kite and and gantikan dengan jubah dan tudung labuh . ayoyo ! TAK NAK ! 

so , mintak-mintak lahh mak aku tuhh tukar fikiran . siapa yang tak nak berubah ? memang aku nak tapi belum tiba masa lagi lahh . bila sampai je time tuhh , maybe aku akan berubah tapi bukan 100% lahh . but i try . 

then , hari nihh aku terjumpa something yang buadd aku rase macam dush ! dush ! #kenetumbuk . hadoii ! sabar aliyah , sabar . biarlahh mereka . kau kan kuat . huuh , tahan tahan . tapi kann , aku rase macam nak nangis je . kalau ikutkann da berapa banyak kali aku nangis siakk . problem banyak punya pasal lahh . tapi aku tetap senyum . orang kate , fake smile boleh sembunyikan masalah kite dari dikesan orang lain . memang betul tuhh .




















Tuesday, October 25, 2011


so , jangan kacau aku lagi lahh .


yeahh , betul betul 

# err , jkjk :p
 huh , no comment = ='

Monday, October 24, 2011

Selamat Hari Jadi !

heyy Siti Sarah Binti Mohd Salleh :) happy birthday ! hahaha :D takde hadiahh lahh sbb takde kechingkeching$ . sorry lahh yerr . betape teruknye aku ni jadi kakak kann ? hahaha :p apepepun , selamat hari jadi . semoga panjang umur and dimurahh kan rezeki . 

#hanyagambardarigoogle:p

Tuesday, October 18, 2011

Saya Gembira Macam Mereka :)

baru balikk dari Taman Sinar Harapan . fulamakk , best siott . aku fikir tempat tuhh teruk la sangat . rupenye oke lahh jugak tempat tuhh . macam sekolah . best gila sebab diorang macam layan jehh . kelakar memang tak bolehh nak cakap lahh . ade sorang laki nihh , dia pandai gila jahit . swear lawa gila dia jahit sarung kusyen . aku pun tanye lahh , 'hai , name sape?' #smbilsenyum . pastuh dia jawab , 'akmal' . aku tanye lagi , 'umur ?' . dia kate , '7 tahun' .haa ? rupe-rupenye dia dahh 18 tahunn . tapi dia memang baik dan comel . ade lagi sorang budak comel , muke macam budak kecik , name Najmi . umur , hehe 16 tahunn . sumpah comel giloo !

itu saje nak cakap . kepada awak , robocop , tadi tak perasan lahh . memang aku cari dia tapi kenape ntah aku bolehh terlepas pandang padahal membe-membe aku sendiri nampak . takpe , esokkan ade :)   #damuledatuhh

Monday, October 17, 2011

HAPPY TRIP :)

selamat malam semua ! hari nihh aku tak nak speaking-speaking lagi . rase macam nak terbelit je lidah ni . sekarang ni aku rase macam tak sabar pulak . esok , dalam lebih kurang 40 orang budak tingkatan 3 ade buad kerja amal dekat TAMAN SINAR HARAPAN , TAMPOI . ayoyo , asal dengar orang cakap TAMPOI  je mule lettew fikir pasal 'orang gila' . sebenarnye , mereka-mereka tuhh bukan gila tapi ade masalah IQ . itu je . tak baik fikir buruk-buruk pasal diorang . mereka pun manusia jugak macam kite-kite nihh . hehehe . yang pasti , ana nak diorang gembire esok . senyum from ear to ear okehh ? 

tapi kann , berharap gila robocop pegi sekali . dia tak pegi . kecewa bole . tapi takpe . hari Rabu kann ade lagi . macam ade satu lagu tuhh , " i stalk your profile , when i miss you . tengok semua gambar you tanpa jemu .. " gitu-gitu lahh . rindu pulak nak text dia , nk buad macam mane , kedit belom masuk lahh . ade mase kite text okehh ? yang tadi tuhh bukan nye aku marahh pun kat dia . buad ape seh nak mara-mara . hahaha :D  #yelahhtuAliyahni  . aku gembire gila tadi . nak tahu aku buad ape ? jeng-jeng-jeng , aku rembat slip dia dengan target dia . siot kann aku . macam orang sakai mane ntahh . takpe :) da akhir tahun pun kann ? membe-membe aku yang laen pun ade jugak yang tiru ape yang aku buad . amboi semua !

okelahh , mate pun da semakin mengecil nihh . takut kang tak dapat bukak langsung . #nilahhnaseborangmatesepetkann . ape pun aku bla dulu . Assalamualaikum :)

WHEN SHE CRIES

Little girl terrified
She'd leave her room if only bruises would heal
A home is no place to hide
Her heart is breaking from the pain that she feels

[CHORUS]
Every day's the same
She fights to find her way
She hurts, she breaks, she hides, and tries to pray
She wonders why, does anyone ever hear her when she cries

Today she's turning sixteen
Everyone singing, but she can't seem to smile
They never get past arms length
How could they act like everything is alright?
She's pulling down her long sleeves
To cover all the memories that scars leave
She says, "maybe making me bleed
will be the answer that could wash the slate clean"

[CHORUS]

This is the dark before the dawn
The storm before the peace
Don't be afraid 'cause seasons change and
God is watching over you
He hears you

Every day's the same
She fights to find her way
She hurts, she breaks, she hides, and tries to pray
She'll be just fine, cause now he hears her when she cries

Every day's the same
She fights to find her way
She hurts, she breaks, she hides, and tries to pray
She'll be just fine, cause now he hears her when she cries
She'll be just fine, cause now he hears her when she cries 

Friday, October 14, 2011

TO MY FRIEND

My dearest, you brought tears to my eyes… i am so thankful that i have you in my life, and the fact that my friends are very few does not upset me AT ALL, for i have you, and having YOU makes me content and pleased… i am very honored to be the well of your secrets, this means the world to me.. and i want you to know that your secrets are NEVER a burden on me.

Our friendship is a miracle itself.. a bless.. a strength that enables us to go on along this bumpy road knowing things will be just fine, becuz at the end of the day, we know we each have someone who cares about us no matter what happens… or what wrong we may do.

It is such a wonder how when it comes to us, we treat each other differently, I have never managed to treat other friends the way I treat you! I have never managed to accept their faults, nor bare with some qualities of theirs which contradict to my own.. we should not be harsh on people nor judgmental, but I am ashamed to say I have not achieved this with some people, and proud to know I can never judge you, nor feel agitated about anything you do or say.. isn’t it a wonder? Alhamdulillah, knowing there is someone in this world I feel this way about lets me realize I have been given a gift millions have never dreamed of obtaining.

I am thankful, for your friendship, for your sisterhood, for the bond that back at some point in our life was about to break, but thanks to you, to your insistence, your patience, Allah not only mended this relationship, but made it one of the rarest in this world… every time I look back at those days, I remember how bad I felt, how lonely, how tears were not only warm and bitter, but brutally stabbing my foolish heart… I Thank Allah, that these days have passed by bringing along brighter memories.. i am glad i did not leave the chance i had to go waste… for i would have ended up suffering my entire life.

Many people, when they love someone truly, they keep on telling them how they will do anything in the world for their sake, it may sound to some as a scene in a movie or a chapter in a novel, it did seem so for me at some stage, but those who witness true love, understand well that these are not only some mere words that are being said and then forgotten.. it is a promise that we make without a slight thought, a swear we practice not in front of a court judge, but in front of Allah the judge of all, not because we have to, but because it pleasures our souls to do so for those who matter the most to us.

Sometimes I joke around with my family, telling them that when I die, they are not allowed to enjoy my belongings! lol instead, my books for example will go to my soul-mate, even if she has the same books! for I am sure, the ones she haven’t read yet, she would read them from the ones that used to belong to me but then again, we will not need to inherit each other Inshallah cuz, I strongly believe that Allah will grant us the wish we want more than anything in this world, the prayer I never forget to say, the need I always plead for when I pray to Allah , the relief that I strongly desire no matter how greedy it may sound. you know dear soul-mate that I cannot go on without you, nor leave without you.

These days, saying DON’T GO seems to be stuck in my throat, i keep on reminding myself that I cannot be selfish! I shouldn’t be! Saying it would immediately make me choke with tears.
But, Don’t go, and break this fragile heart. but break it, only if it would help mend yours, and i mean it from the deepest point in my heart

JUST GO WITH IT

"beauty isn't always as it seems to the eye,there's so much more . for me , i love to learnt what being strong , confident girl feels like and what it's about . it's got nothing to do with make up , pretty clothes or anyhing physical . it's what's on the inside . it's about accepting the person that you are ; flaws and all . it's about having the courage and strength to stand up in the face of adversity and not be shaken .

everyone is different but that didn't have to be a bad thing . some of girls have problems with their boyfriends . here my outlook on boyfriend : i would rather stay single than spend my time being somebody else for a guy . you will find someone who will love you for you .

for girls , keep it natural . have fun , be yourself , be goofy . ignore what the others said . threw whatever that wasn't really you and introduced what you felt was REAL to your life and just go with it !


#maaf,BIakutaksebaguskorang.harapmasihbolehfaham.postkaliniagakmerepeklah

Wednesday, October 12, 2011

P M R over !

P M R da habes . merdeka sakan lahh kitorang gamaknye . tadi kitorang pegi cs . ingat nk tengok movie . movie pertame yg mcm mnarik , THE CAT ? DEATH CAT ? ape kebende ntahh . tapi memang nampak cam best gila . tapi , ttibe pulak terpandang citer DREAM HOUSE . macam seram je , tu yang kitorang terus pegi beli tiket . tapi , swear aku cakap . JANGAN TENGOK ! tak best langsong . hadduss . lagi-lagi part yang ''kanak-kanak'' bawah 18 tahun tak bole tengok . merane aku disitu . tapi , ape-ape pun aku memang hepy dapat lepas semua ke'stressen' aku kat situ . even penat , tapi ana sururr (:




Tuesday, October 11, 2011

today mission : out 




target : CITY SQUARE



私は健康で私の家族願っています私はそれらを逃した。 :'(
#GOOGLE TRANSLATE PLEASE :)

Saturday, October 1, 2011

I'M ON MY WAY , PMR

cume beberape hari je lagi seyh nak PMR . cam tak caye giler . hadoyai . study , study . takut gile seyh sekarang . hope everythings will be fine . AAMINN . mak jarang suro aku tolong dia , alhamdulillah . tapi kene bace buku . adoi , tu payah . tapi nak buadd macam mane kan . da nak pekse , buku kene bukak jugak . kalau tak bukak , jawabnye lingkup lahh PMR = =' . aku tak nak . sekarang ni aku sorang-sorang kat cc . mak dengan abah dengan adek-adek sume pegi ruma atok . malas la nak ikut . better aku duduk rumah . hatoii .

kepade awak , robocop : goodluck PMR . buadd betul-betul tau . time kase sebab tolong dengar problem kite . and and sorry sebab jarang nak bukak mulut kalau bebual dengan awak . swear , tak tahu nak cakap ape . so better kite dengar suare awak . sorry la kalau kadang-kadang , eh bukan , selalu  dengar suare kite tak jelas . entah ape problem phone tuhh . awak pun jangan sedih-sedih lagi tau . da nak PMR da ni . tolak semue problem awak tuhh ke tepi . oke ? kite tahu awak boleh buadd punye :) lastly , nak say - je t'aime pour toujours