Friday, December 30, 2011

end

haluuuuuu semua :) disebabkan today is the last day of 2011 , aku pun gagahkan diri pergi cc untuk online . *sanggup* hahaha . anyway , aku sangat lahh sedih sebab hari ni is the end of my meaningful year . so , i have to say this ,

tahun ni banyak gila memori tercipta dengan kawan-kawan aku *maaf,ayatpoyo* . banyakkk sangat . aku still ingat lagi time kite kat hostel dulu . semate-mate nak tengok tv , sanggup pecah masuk dewan makan malam-malam buta lalu tingkap . sampai pecah salah satu kaca kat tingkap tu . siape yang masuk dulu ? aku lahh :D hahahaha . then , time yang kite order chicken chop gune phone . kantoi dengan warden siakk . malu malu . denda : kene makan chicken chop kat depan bilik warden dengan bersila atas lantai . terbaekk lahh aku cakap :* trimass kepade kak umie yang pandai cari alasan macam mane kitorang order chicken chop tuhh . nasib baik tak masuk buku disiplin . syazlin afieka pulak , pandai buadd orang bedekak time kantoi dengan puan dalam locker . begini ceritanye , *flashback*
 
hahahah!!!
finally kjahatn aq trbongkar...
dengan puan KESAYANGAN aq...
haha..
arie tuu aq ngn membe aq x nax turon study...
pstu kteowg dngo kete puan kt bwh..
dah blek dah dye..
dah tau puan dah blek..
bkn reti nax turon..
eh sume sorok..
ade sorok kt dori (aien ngn fatin qila)
ade sorok dalam loker (aq ngn syazlin,chaq)
aq ngn syazlin satu loker..
dah lah mnyorok..memekak plak tuu...
aduyai...
dah memekak dalam uhh panas lah plak...
aq pown bukak loker uhh..
bkak jee..
tetibe aq dngo suare mnjengkelkn  mnjerit..
"SAPE UHH!!!???"
aduh...masak lah aq ngn syazlin arie nie...
jp ag dye sampai kt loker lg dye mngamok...
dye ckp..
"YA ALLAH!!!NIE DAH MLAMPAU NIE!!!!AWK SOROK DALAM ALMARI!!!
ape bende arh lg dye membebel...
yang bedekak nye..
kteowng dudok je dlm loker uhh dngo dye membebel..
bkn reti nax kuar...
dngn syazlin pgng besi..
aduh lawak gle!!
pastuu dye jerit suroh kuar baru lah kteowng tekedek2 kuar...
aduhh..
dah larh mntax name...
aq x lyn dye pnggil aq..
dye marah..
dye kate "awk!!?sape name!!hey awk!!!!sape name!!!!? (aq jln je menonong dpn dye)
pastu dye jrit.."awk kurang ajo ehh x lyn saye..!!"
pastuu bru aq pndng dyeee..bg lah name aq ngn syazlin..
dah lah rembat paper aq..
paper exxam plak tuu...
aduhh..mcm x de pape laen jekk!!!
kteowng turon..
mengekek2!!!
bedekak tngok dye marah!!!
bhahahahah!!!
20 minit after uhh aien ngn fatin qila plak kantoii!!!!
yangh mushkill nye..
chaq x kantoi..
dye sorok dlm loker gak..
tp puan x bkak loker dye...
ish plik3!!!!
ouhohohoh!!
fobia kteowng nax sorok dlm loker..
hahaha.
#dicopy dari :
http://nurhaslindaidris.blogspot.com/
 
apepe pun , nak tak nak 2012 akan datang jugak . so , selamat tinggal 2011 . tahun yang banyak bagi kami kenangan terindah dan tak dapat dilupakan . selamat tinggal :') and selamat datang 2012 . mogamoga jadi tahun sebaik 2011 . 



Wednesday, December 28, 2011

out

semalam of course bitrhday kawan aku yang buncit tuhh , syazlin afieka . kitorang keluar pergi cs #nak celebrate lahh konon . pagi-pagi aku dahh keluar rumah nak pergi rumah dia . makk ooooooooi ! susahh siak nak cari . padahal kat tampoi . disebabkan tak jumpa , aku ditinggalkanlahh dekat Masjid Tampoi Utama bersendirian . takut memang tak boleh nak cakap lahh . nasib baik dania kutip aku :) #soo thank you . round-round dengan dia pun masih tak jumpe rumah syazlin . last-last kitorang berdua ditinggalkan kat busstop . jalan punye jalan , tanye punye tanye kat orang , barulahh jumpe . itupun nak dekat berape kilometer  kitorang berjalan macam nak tertanggal segala tulang-tulang kaki . dahh tu , kene naik tangge sampai tingkat empat .

sampai rumah dia terus serbu bilik dia . Masyaallah ! rupenye tenga terbungkang atas katil --'. aku telefon macam nak mati , dia sedaappp tidur . atooyai ! hahaha :D but it's okay disebabkan semalam birthday dia . kire sweet memory lahh bile ingat balik :* apepepun , sangat seronok dapat keluar . tapi agak terkilan sebab Ainnabila tak join . sedihh lah :'(  kat cs , tengok movie "suatu malam kubur berasap" . kire okaylahh even yang aku gelak tuhh kebanyakkan lawak yang gila bodoh . then , round-round cari beg for dania's camera . berape banyak kedai kitorang keluar masuk , keluar masuk . naik rimas orang kedai tuhh tengok kitorang . lalalalalalala :p lantak kau lahh . dalam pukul 5 lebihh , baru lahh aku terkedek-kedek nak balik sebab takut abah marah . #that's me

Sunday, December 25, 2011

fake ?


kadang-kadang aku pelik dengan segelintir manusia yang sanggup jadi oranglain semata-mate 
untuk jadi 'perfect' depan orang laen .
ye , sampai sekarang masih ade manusia yang macam tu . 
diorang takut orang lain tak dapat terima diorang just the way they are .
padahal , mungkin orang laen akan lebih selesa kalau diorang jd diri sendiri . 
am i right ?




memories

some songs can make you sad and cry when you hear them .

but it's not actually the song that makes you cry ,
it's the people behind the memories .


true or false ?


senyum :)

sekarang ni aku tersangat lahh happy . semalam jalan ngan mak aku pergi survey laptop . rase macam nak lompat je sekarang ni lahh . phone pulakk beli nanti . i'm happy ! tapi setakat ni tak tahu nak phone cam mane lagi . tak kesa lahh asal ade ^ ^ . 

sepanjang cuti ni memang memang memang sangat membosankan . aku geram lahh . betul ke kalau dahh namenye perempuan asyik kene dok dapur je ? i'm not interested . tak semestinye kan ? hadooii --' aku bukan jenis yang macam tu lahh . kalaulahh ade kawan kat sini -,- tengok jiran aku tu , ijat . dahh ade kawan dahh . padahal dia sebaye aku pastuhh sekolahh kat al-attas . maybe sebab dia lelaki , tu yang senang dapat kawan kuut . apepe je lahh .

esok maybe aku keluar . dengan siape lagi kalau bukan si syazlin afieka . mane lagi kalau bukan cs . tapi aku belum ckp lagi dengan abah . harap dia bagi . puhh kanan , puhh kiri . hehe :D oke lahh , chauuu

Thursday, December 22, 2011

result

first sekali aku nak cakap syukur alhamdulillah sangat-sangat mase dapat result tuhh . tak terkate betape gembirenye . mase sampai sekolahh aku memang dahh seram sejuk . bedebar-debar macam nak tercabut jantung aku :p lagi-lagi bile mak awal-awal dahh bagi warning " kak , kalau kau tak dapat 9A , mak kejar kau satu sekolahh . " then aku tanye mak aku , " kalau 7A ? " . mak aku pun , " mak masukkan kau pusat pemulihan akhlak " . " kalau 6A ? " . jawapan yang paling aku takut keluar dari mulut mak aku , " sekolah agama " . time tuhh aku dahh macam " OMG ! " . mase first masuk dewan , orang pertama yang aku nampak  and buad aku terkedu sekejap , robocop . then lame menunggu sampai nak gugur jantung aku baru dia umumkan siapa yang dapat .  tapi , alhamdulillah sebab dapat result yang ok :)


tapi dalam mase aku happy , aku ade sikit tak puas hati dengan care sekolahh handle bende nihh . memang takk dinafikan ade sesetengah mak bapak yang belum settlekan 'hutang' diorang . tapi , bile budak-budak tuhh dah mengharumkan nama sekolahh , segale hutang tu tolak lahh ke tepi . result tetap result . aku tahu ramai yang kecik hati sebab name diorang takk diumumkan . tapi , sekolah ni .... adoi ! apepun , congrates kepade yang dapat result . cemerlang atau tidak bukan tu jadi masalah . aku tahu diorang dahh berusaha . takpe , pmr ni jadikann pengajaran untuk spm akan datang . aku tahu diorang mampu buadd yang lebih lebih lebih baik lagi :) kan ?

#post aku kali ni bukan nak berlagak , tapi sekadar nak berkongsi ape yang aku rase dengan siape yang sudi :)

Friday, December 9, 2011

kampung

sekarang ni kat rumahh atok kt kampung melayu . macam biasa , aku kat cc dengan sepupu aku . internet ade kat rumah atok tapi rasenye , bulan ni belum bayar nampaknye . terbang gi giant pastuhh terus lepak sini . semalam pergi shopping dengan makcik . kene belanja :) free gituhh . semua di tanggung beres sama dia . plan hari ni , geng-geng kaki wayang kat rumahh atok aku nak pergi nengok movie . tak tahulahh jadi ke tak . dan tak tahulahh aku pun pergi ke tak . kalau pergi , Alhamdulillah syukur syukur :) 

dekat cc ni macam-macam perangai aku tengok . yg tak senonoh memang konfem ade . yang tak bolehh bla , sorang pakcik dalam lingkungan 30-40 tahunn , tenga syok nengok ultraman kat youtube . bedekak gila siak . pakcik , pakcik . cd berlambak kat luar kenape tak beli pastuhh nengok kat rumah ? memang pro la pakcik ni bab-bab nak buadd aku tergelak :D apepun  , lantak mu lahh . esok aku nak pergi hotel ! wohoo ! kawan ayah aku jemput family aku pergi birthday party anak dia kat Tropical Inn Hotel ( macam tu kut nama dia ) . tema : biru putih . malangnya aku takde baju warna biru . so , esok kaut je lahh baju ape yang ade . ape aku kesahh . asalkann ade baju . rasenye tu je kut aku nak post . daa :)

Tuesday, December 6, 2011

tipu

ye , memang selame ni aku menipu . aku tahu aku salah .

problem

ade sorang membe aku , contact aku balik . membe time kanak-kanak ribena dulu lahh . dia cerita problem dia kat aku . dia suruh aku bagi advice mcm mane nak handle pakwe dia yg mcm ulat bulu bile layan kwn-kwn dia . mehh sini aku bagi nasihat . agak berguna ye :p . before tuhh , macam mane kau bolehh kenal dgn pakwe kau nihh ? musykel aku . okehh , macam ni lahh . kau ade ckp kat aku yg dia tak makan saman bila kau tegur  dia kann ? ape kate , lepas nihh kau kasi naik sikit suare kau . jgn kuat sangat volume mcm nk pecah tingkap rumah sudah . tapi , kalau dia still buadd perangai hodoh dia tuhh , aku rase ckp pun takde guna jugak . sbb mesti kau rase mcm pokok-pokok bunga depan rumah kau je yg sanggup layan kau . aku cadangkan , kau boikot je dia . sbb kebanyakkan orang yang buadd perangai macam ni , actually dia nak cari yang baru tapi still kalis lagi . kau ? as back plan je dho .

pastuhh kau mintak aku penawar jugak kann ? haduui ! aku ni bukan tok bomoh cik kak . penawar ? senang kacang je , celah gigi je dho . amek wuduk , bentang sejadah , hadap qiblat . solat ! simple kan ? bukan aku nk sound direct tapi aku rase tak perlulahh kau nak terpekik terlolong mcm tarzan and mencurah-curah air mata keluar mcm paip bocor . kau kan dahh besar . kadang-kadang dalam hidup , tak semestinya ape yang kite nak kite boleh dapat . fikir-fikirkanlahh ye . hope problem kau cepat selesai . Aaminn :)

cikgu

nak tahu ? sepanjang bulan 12 nih , 2 kali seminggu aku kene jadi cikgu . aku kene ajar adik sepupu aku yg darjah 2 tuhh , membaca . membace ye . haduii . makcik yg mintak tolong . sekarang baru aku tahu mcm mane rase nye jadi cikgu yg mengajar orang yg tak makan saman mcm aku dengan kawan-kawan aku . haii , sabo je lahh banyak-banyak .


cerita cerita

okehh , now i'm back . first , aku bukanlahh peminat korea yg sangaat fanatik seperti syazlin afieka didalam gambar nihh #sanggupbaceEPOP . 

hahaha :D tapi semenjak cuti nihh aku layan lahh jugak semua cerita cerita korea cam My Girlfriend Is A Gumiho dan lainlain . maklumlahh , tu jehh yg ade . makin cuti makin aku melekat kat depan tv . layan semua cerita . termasuklahh kartun yg dulu aku anggap 'kebudak-budakkan' . nak tahu kartun yg aku tk pernahh miss ? haha , SPONGEBOB SQUAREPANT and DANNY PHANTOM . tak tahu macam mane aku bolehh gila dgn cerita tuhh . tapi bile dahh penat , rase macam nak tukar mood , aku tengok balik klip-klip Showdown yg lepas . wahh , teruja gituhh even dahh nengok banyak kali . favourite crew ? of course lahh Elecoldxhot . haha , aku suke sebab , err weh , tengoklahh care diorang , movement diorang . sharp giler . aku mcm nk tergolek nengok kt dpn tv tuhh . lagi time diorang macam vampire tuhh . 


okehh , next story . sekolahh makin tiba . tapi setakat nihh aku belum buadd apeape persiapan untuk pergi sekolah contohnye macam tudung putih , beg , alat tulis and laen-laen . barang hostel pun belum beli lagi . haduhh . mak kate semua tuhh beli time dahh nak naik sekolah . okeh fine . tak sabarnye nak sekolah . maybe bagi sesetengah orang , time cuti is the best sebab tak payah fikir pasal homework , kerja kursus or whatever lahh . diorang bolehh lepak dengan membe-membe diorang . orang kate free gituhh . tapi bagi aku , sekolah lagi better . wehh , jangan salah anggap , aku pun tak suke terbeban dengan homework tapi time sekolah je lahh aku bolehh lepak dengan kawan aku . kat sini ? puihh , jangan harap . semua dengan kerja sendiri . aku pulak dahh macam burung hantu kat rumah . burung hantu ye . malam tidur lambat , pagi bangun saaaangaaat lambat . hahaha ;| . nak buadd macam mane . tu yang aku mampu :p . tolong kemas rumahh ? aku ?? jangan haraplahh . ikut mood jawabnye . rase mcm nak kemas , aku kemas . malas , aku tak kemas sampailahh kene suruh dengan mak aku . itulahh aku . kene ketuk , baru buadd kerja . 

LIAR

I'M A LIAR

Wednesday, November 16, 2011

you are W O N D E R F U L

wehhh , aku rindu korang gila nak mati . mampus aku nak sekola balek , taknak duduk rumahh . bile siakk bolehh jumpe korang balek . tahunn depan konfem ramai dahh tak ade . haduuuiii . 

best moment :) #aida,aku tak kesa tak dapat rantai tuhh . ape yang aku nak cume dengan korang je .

 korang bende terhebadd dalam hidupp aku . i do miss you .

kenangan nihh

yeahh , itu dia membe-membe aku yang sekepale :)

enjoy the food -,-

with Aqilah nan .

si tunjang , miss you . 

siti nur fatin , si gila -..-

random awesome :B

sumpahh , aku rindu kau .

itu saje post aku . untuk yg membace , silakann . mereka terlalu istimewa dlm hidup aku . hahaha , aku for sure tkkn lupe perangai mereka yg mcm kanak-kanak 'istimewa' tuhh . hahaha :D mehh aku listkann :
  • syazlin afieka
  • dania dzumira
  • siti nur fatin
  • khairun nisa 
  • intan anura
  • haslinda idris
  • nurain jaafar
  • ain nabila
  • halimahtul saadiah
  • aqilah nan
  • fatin aqilah
  • dan lain-lain (maaf,terlalu banyak utk disenaraikan.harap tak terase)
you are truely WONDERFUL :)

kesayangan


ade orang bagi akuhh lah bende nihh :) happy gilooo ! budak yang bagi aku ni budak form 2 . ni lahhh dia .



ni lahh dia . name dia Alya . pernahh jd adek bawah katil aku dulu . dia pandai gila woo . mase form 1 and skrg  ni punn sentiasa TOP 3 dlm batch dia . aku punn tak faham mcm mane otak dia bolehh pickup . apepunn , i do love you lahh (:



Monday, October 31, 2011

hilarious story

hai hai :0 aku sekarang nih dahh tak tahu nak buadd ape-ape lagi . entahh lahh . macam yang dikatakan Ainnabila , aku R I N D U dia dho . tapi bukan yang dia punye lahh . mestilahh yang aku admire . hadoii --' tak tahu lahh nak cakap macam mane lagi . bile orang tanye , aku jawab 'no comment' . tu je lahh . ohh , btw jeans ngan baju-baju aku dahh selamat tiba kat locker aku . susahlahh bile semua benda orang nak kawal , nak buang even tu hak milik orang tuhh sendiri . so , aku membantu pakaian aku tuhh dari dibazirkann a.k.a dibuang . mesti ma aku terkejut tengok almari baju anak dara dia dahh clean and clear :D hahaha . maaf ma , anakmu ini cume nak selamatkann harta dia jehh . 

back to the story , memang lahh aku dah penad tapi aku pun tak tahu kenape aku still 'sayang' dia lagi . dia tu dahh jadi bende yang terbaek dalam hidup aku :) aku tak kann pena 'memperkotakkatikkan' ape yang dia buad . biarlahh dia dengan life dia and and biarlahh aku dengan life aku . for whatever reason #cehceh , dia still jadi bende yang selalu aku fikir . 

Saturday, October 29, 2011

AKU PENAT LAHH TUNGGU KAU .

I'M QUIT !

aku oke :')

banyak sangat benda yang aku dapat tahu lately and aku sangat-sangat terkejut . entahlahh , aku nak marahh , rasa macam tak boleh . so , seperti biasa 'senyum lebar-lebar sampai telinga , jangan cakap dengan orang apa yang aku rase' . tu je lahh . aku tak suka orang cuba atur hidup aku . sorry ma , tapi kite tak nak . ma cakap nak hantar kite sekolahh agame . WHAT DA HECK ! kite tak mahu lahh ma . kalau ma nak suruh kite berubah pun jangan lahh campak kite sampai situ . TAK SANGGUP lahh . kite belum ready lagi . sungguh menakutkan bila ma kate nak buang semua jeans-jeans kite and and gantikan dengan jubah dan tudung labuh . ayoyo ! TAK NAK ! 

so , mintak-mintak lahh mak aku tuhh tukar fikiran . siapa yang tak nak berubah ? memang aku nak tapi belum tiba masa lagi lahh . bila sampai je time tuhh , maybe aku akan berubah tapi bukan 100% lahh . but i try . 

then , hari nihh aku terjumpa something yang buadd aku rase macam dush ! dush ! #kenetumbuk . hadoii ! sabar aliyah , sabar . biarlahh mereka . kau kan kuat . huuh , tahan tahan . tapi kann , aku rase macam nak nangis je . kalau ikutkann da berapa banyak kali aku nangis siakk . problem banyak punya pasal lahh . tapi aku tetap senyum . orang kate , fake smile boleh sembunyikan masalah kite dari dikesan orang lain . memang betul tuhh .




















Tuesday, October 25, 2011


so , jangan kacau aku lagi lahh .


yeahh , betul betul 

# err , jkjk :p
 huh , no comment = ='

Monday, October 24, 2011

Selamat Hari Jadi !

heyy Siti Sarah Binti Mohd Salleh :) happy birthday ! hahaha :D takde hadiahh lahh sbb takde kechingkeching$ . sorry lahh yerr . betape teruknye aku ni jadi kakak kann ? hahaha :p apepepun , selamat hari jadi . semoga panjang umur and dimurahh kan rezeki . 

#hanyagambardarigoogle:p

Tuesday, October 18, 2011

Saya Gembira Macam Mereka :)

baru balikk dari Taman Sinar Harapan . fulamakk , best siott . aku fikir tempat tuhh teruk la sangat . rupenye oke lahh jugak tempat tuhh . macam sekolah . best gila sebab diorang macam layan jehh . kelakar memang tak bolehh nak cakap lahh . ade sorang laki nihh , dia pandai gila jahit . swear lawa gila dia jahit sarung kusyen . aku pun tanye lahh , 'hai , name sape?' #smbilsenyum . pastuh dia jawab , 'akmal' . aku tanye lagi , 'umur ?' . dia kate , '7 tahun' .haa ? rupe-rupenye dia dahh 18 tahunn . tapi dia memang baik dan comel . ade lagi sorang budak comel , muke macam budak kecik , name Najmi . umur , hehe 16 tahunn . sumpah comel giloo !

itu saje nak cakap . kepada awak , robocop , tadi tak perasan lahh . memang aku cari dia tapi kenape ntah aku bolehh terlepas pandang padahal membe-membe aku sendiri nampak . takpe , esokkan ade :)   #damuledatuhh

Monday, October 17, 2011

HAPPY TRIP :)

selamat malam semua ! hari nihh aku tak nak speaking-speaking lagi . rase macam nak terbelit je lidah ni . sekarang ni aku rase macam tak sabar pulak . esok , dalam lebih kurang 40 orang budak tingkatan 3 ade buad kerja amal dekat TAMAN SINAR HARAPAN , TAMPOI . ayoyo , asal dengar orang cakap TAMPOI  je mule lettew fikir pasal 'orang gila' . sebenarnye , mereka-mereka tuhh bukan gila tapi ade masalah IQ . itu je . tak baik fikir buruk-buruk pasal diorang . mereka pun manusia jugak macam kite-kite nihh . hehehe . yang pasti , ana nak diorang gembire esok . senyum from ear to ear okehh ? 

tapi kann , berharap gila robocop pegi sekali . dia tak pegi . kecewa bole . tapi takpe . hari Rabu kann ade lagi . macam ade satu lagu tuhh , " i stalk your profile , when i miss you . tengok semua gambar you tanpa jemu .. " gitu-gitu lahh . rindu pulak nak text dia , nk buad macam mane , kedit belom masuk lahh . ade mase kite text okehh ? yang tadi tuhh bukan nye aku marahh pun kat dia . buad ape seh nak mara-mara . hahaha :D  #yelahhtuAliyahni  . aku gembire gila tadi . nak tahu aku buad ape ? jeng-jeng-jeng , aku rembat slip dia dengan target dia . siot kann aku . macam orang sakai mane ntahh . takpe :) da akhir tahun pun kann ? membe-membe aku yang laen pun ade jugak yang tiru ape yang aku buad . amboi semua !

okelahh , mate pun da semakin mengecil nihh . takut kang tak dapat bukak langsung . #nilahhnaseborangmatesepetkann . ape pun aku bla dulu . Assalamualaikum :)

WHEN SHE CRIES

Little girl terrified
She'd leave her room if only bruises would heal
A home is no place to hide
Her heart is breaking from the pain that she feels

[CHORUS]
Every day's the same
She fights to find her way
She hurts, she breaks, she hides, and tries to pray
She wonders why, does anyone ever hear her when she cries

Today she's turning sixteen
Everyone singing, but she can't seem to smile
They never get past arms length
How could they act like everything is alright?
She's pulling down her long sleeves
To cover all the memories that scars leave
She says, "maybe making me bleed
will be the answer that could wash the slate clean"

[CHORUS]

This is the dark before the dawn
The storm before the peace
Don't be afraid 'cause seasons change and
God is watching over you
He hears you

Every day's the same
She fights to find her way
She hurts, she breaks, she hides, and tries to pray
She'll be just fine, cause now he hears her when she cries

Every day's the same
She fights to find her way
She hurts, she breaks, she hides, and tries to pray
She'll be just fine, cause now he hears her when she cries
She'll be just fine, cause now he hears her when she cries 

Friday, October 14, 2011

TO MY FRIEND

My dearest, you brought tears to my eyes… i am so thankful that i have you in my life, and the fact that my friends are very few does not upset me AT ALL, for i have you, and having YOU makes me content and pleased… i am very honored to be the well of your secrets, this means the world to me.. and i want you to know that your secrets are NEVER a burden on me.

Our friendship is a miracle itself.. a bless.. a strength that enables us to go on along this bumpy road knowing things will be just fine, becuz at the end of the day, we know we each have someone who cares about us no matter what happens… or what wrong we may do.

It is such a wonder how when it comes to us, we treat each other differently, I have never managed to treat other friends the way I treat you! I have never managed to accept their faults, nor bare with some qualities of theirs which contradict to my own.. we should not be harsh on people nor judgmental, but I am ashamed to say I have not achieved this with some people, and proud to know I can never judge you, nor feel agitated about anything you do or say.. isn’t it a wonder? Alhamdulillah, knowing there is someone in this world I feel this way about lets me realize I have been given a gift millions have never dreamed of obtaining.

I am thankful, for your friendship, for your sisterhood, for the bond that back at some point in our life was about to break, but thanks to you, to your insistence, your patience, Allah not only mended this relationship, but made it one of the rarest in this world… every time I look back at those days, I remember how bad I felt, how lonely, how tears were not only warm and bitter, but brutally stabbing my foolish heart… I Thank Allah, that these days have passed by bringing along brighter memories.. i am glad i did not leave the chance i had to go waste… for i would have ended up suffering my entire life.

Many people, when they love someone truly, they keep on telling them how they will do anything in the world for their sake, it may sound to some as a scene in a movie or a chapter in a novel, it did seem so for me at some stage, but those who witness true love, understand well that these are not only some mere words that are being said and then forgotten.. it is a promise that we make without a slight thought, a swear we practice not in front of a court judge, but in front of Allah the judge of all, not because we have to, but because it pleasures our souls to do so for those who matter the most to us.

Sometimes I joke around with my family, telling them that when I die, they are not allowed to enjoy my belongings! lol instead, my books for example will go to my soul-mate, even if she has the same books! for I am sure, the ones she haven’t read yet, she would read them from the ones that used to belong to me but then again, we will not need to inherit each other Inshallah cuz, I strongly believe that Allah will grant us the wish we want more than anything in this world, the prayer I never forget to say, the need I always plead for when I pray to Allah , the relief that I strongly desire no matter how greedy it may sound. you know dear soul-mate that I cannot go on without you, nor leave without you.

These days, saying DON’T GO seems to be stuck in my throat, i keep on reminding myself that I cannot be selfish! I shouldn’t be! Saying it would immediately make me choke with tears.
But, Don’t go, and break this fragile heart. but break it, only if it would help mend yours, and i mean it from the deepest point in my heart

JUST GO WITH IT

"beauty isn't always as it seems to the eye,there's so much more . for me , i love to learnt what being strong , confident girl feels like and what it's about . it's got nothing to do with make up , pretty clothes or anyhing physical . it's what's on the inside . it's about accepting the person that you are ; flaws and all . it's about having the courage and strength to stand up in the face of adversity and not be shaken .

everyone is different but that didn't have to be a bad thing . some of girls have problems with their boyfriends . here my outlook on boyfriend : i would rather stay single than spend my time being somebody else for a guy . you will find someone who will love you for you .

for girls , keep it natural . have fun , be yourself , be goofy . ignore what the others said . threw whatever that wasn't really you and introduced what you felt was REAL to your life and just go with it !


#maaf,BIakutaksebaguskorang.harapmasihbolehfaham.postkaliniagakmerepeklah

Wednesday, October 12, 2011

P M R over !

P M R da habes . merdeka sakan lahh kitorang gamaknye . tadi kitorang pegi cs . ingat nk tengok movie . movie pertame yg mcm mnarik , THE CAT ? DEATH CAT ? ape kebende ntahh . tapi memang nampak cam best gila . tapi , ttibe pulak terpandang citer DREAM HOUSE . macam seram je , tu yang kitorang terus pegi beli tiket . tapi , swear aku cakap . JANGAN TENGOK ! tak best langsong . hadduss . lagi-lagi part yang ''kanak-kanak'' bawah 18 tahun tak bole tengok . merane aku disitu . tapi , ape-ape pun aku memang hepy dapat lepas semua ke'stressen' aku kat situ . even penat , tapi ana sururr (:




Tuesday, October 11, 2011

today mission : out 




target : CITY SQUARE



私は健康で私の家族願っています私はそれらを逃した。 :'(
#GOOGLE TRANSLATE PLEASE :)

Saturday, October 1, 2011

I'M ON MY WAY , PMR

cume beberape hari je lagi seyh nak PMR . cam tak caye giler . hadoyai . study , study . takut gile seyh sekarang . hope everythings will be fine . AAMINN . mak jarang suro aku tolong dia , alhamdulillah . tapi kene bace buku . adoi , tu payah . tapi nak buadd macam mane kan . da nak pekse , buku kene bukak jugak . kalau tak bukak , jawabnye lingkup lahh PMR = =' . aku tak nak . sekarang ni aku sorang-sorang kat cc . mak dengan abah dengan adek-adek sume pegi ruma atok . malas la nak ikut . better aku duduk rumah . hatoii .

kepade awak , robocop : goodluck PMR . buadd betul-betul tau . time kase sebab tolong dengar problem kite . and and sorry sebab jarang nak bukak mulut kalau bebual dengan awak . swear , tak tahu nak cakap ape . so better kite dengar suare awak . sorry la kalau kadang-kadang , eh bukan , selalu  dengar suare kite tak jelas . entah ape problem phone tuhh . awak pun jangan sedih-sedih lagi tau . da nak PMR da ni . tolak semue problem awak tuhh ke tepi . oke ? kite tahu awak boleh buadd punye :) lastly , nak say - je t'aime pour toujours

Sunday, September 25, 2011

what are words

hey awakk , betape malu nye bila kite dapat tahu , yang awak tahu pasal kite . bengang gila . tapi dalam masa yang same kite rase lega sbb ta payah nak simpan rahsia ni lagi . thanks sbb buadd kite hepi mase kite tenga sedih . txt2 awak tuhh semuanye kelakar . kalau kite ade kacau awak , kite mintak maaf oke ? rase gembire gila bila dapat kawan dengan awak . best dapat gado2 dengan awak . kite ta kesa awak nak panggil kite ape , tapi bole ta kite gunekan panggilan robocop untuk awak macam biase ? sebab ..
#kiteheartawaklahh                

untuk chaq ; mmg lahh sangat menyakitkan untuk menjadi ssuatu yang baru . tapi sebenarnye itu sangat berbaloi tau . dalam hidup memang kadang-kadang kite kene mengalah tapi terlalu banyak mengalah tu tak elok jugak . oke chaq ? listen to me , sometime sadness can inspire you . you can count on me whenever you want to . aku sentiase ade untuk sokong kau dari belakang . mungkin aku tak dapat selesaikan masalah kau tapi bile kau cerite kat aku sekurang-kurangnye kau akan rase lega . oke ?

Saturday, September 17, 2011

PENILAIAN MENENGAH RENDAH

da nak dekat da weii ! kepada yang blom bertobat , blom bukak buku , bukak-bukak lahh ye.
kepada yang menduduki exam yang same , selamat menjawab :)

kepada awakk : gud luck examm isnin ni . buadd yang terbaekk oke ? haha , i'm not going anywhere ,i'm just waiting for you like i did before . try to discovered who i am oke ?

PMR , ana ucapkan AHLAN WAHSAHLAN :)

kepada mereka yg berkenaan

 "DON'T CRY FOR A MAN WHO'S LEFT YOU , THE NEXT DAY ONE MAY FALL FOR YOUR SMILE"

"COUNT YOUR SMILE INSTEAD OF YOUR TEARS"

keep smiling my friend :)

CHAQ KENE KUAT !




Tuesday, August 30, 2011

TRIAL PMR----------------> 3A 4B 2C

B.MELAYU ->A
B.INGGERIS->C
B.ARAB->B
MATEMATIK->A
SAINS->B
K.HIDUP->B
SEJARAH->B
GEOGRAFI->C
PEND. ISLAM->A

HADOI!trial hancur lahh.

merdeka!

hari ni genaplahh malaysia berumur lima puluhh err,,
bape ar?alamak,lupelahh..
tak kesalahh..
sekarang kat rumahh nenek.mak ngan abah takde..
diorang pegi melawatt kubur atok..
haissh,tu yang boring gler nak mati..
and and dengan rasminye semalam,
blog aku bukan rahsia lagi..
segala post2 yang macam sampah and sume yang tak berkaitan,
aku dahh PADAMM.
tak perlulahh bende yang tak penting tu adee kat hidup aku lagi..
LIFE MUST GO ON kann?

Thursday, March 3, 2011

Wednesday, March 2, 2011